RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Han skal redde norske spisser

Sigurd Rushfeldt blir etter alt å dømme ny trener i Per-Mathias Høgmos trenerteam rundt A-landslaget i fotball.
Sigurd Rushfeldt blir etter alt å dømme ny trener i Per-Mathias Høgmos trenerteam rundt A-landslaget i fotball. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Sigurd Rushfeldt blir trener for landslaget.

Sigurd Rushfeldt blir etter det Nordlys erfarer ny trener i Per-Mathias Høgmos trenerteam rundt A-landslaget i fotball, og er med i teamet allerede når Norge møter De Forente Arabiske Emirater og England 27.august og 3.september i treningskamper før EM-kvaliken starter mot Italia 9. september.

Rushfeldt, som sluttet i TIL etter 2013-sesongen, skal defineres som egen spisstrener, med ansvar å følge opp Norges beste avsluttere i forbindelse med A-landslagssamlingene.

Det skal friste Rushfeldt, som ikke har hatt andre jobber i fotballen etter at han ga seg i TIL etter 2013-sesongen.

Mestscorende i norsk eliteserie

Ansettelsen er ikke bekreftet av Norges Fotballforbund ennå, men det ventes at det blir gjort i løpet av kort tid.

Rushfeldt skal være enig med NFF om sine betingelser, og det er snakk om en deltidsstilling.

Rushfeldt er den mestscorende spilleren i norsk eliteserie med 172 mål, som han klarte fra 1992 til han la opp etter 2011-sesongen. Samtidig har han bakgrunn fra spansk toppdivisjon med Racing Santander, i tillegg til seks år i Austria Wien og opphold i engelske Birmingham.

Han spilte 38 A-landskamper for Norge og scoret syv mål.

Rushfeldt blir det andre nordnorske innslaget i Per-Mathias Høgmos trenerapparat rundt A-landslaget. Tidligere i sommer ble det klart at TILs medisinsk ansvarlig, Jorid Degerstrøm, blir lege for A-landslaget. I tillegg har Høgmo hentet inn Jarl Torske og Martin Foyston som assistenttrenere.

Sluttet i TIL

Rushfeldt ble en del av trenerteamet i TIL etter at han la opp, og hadde i 2013 ansvaret som toppspillerutvikler, men ble assistent da Agnar Christensen fikk sparken, og Steinar Nilsen tok over.

Han er også med i Norges Fotballforbunds spissprosjekt, som blant annet TILs Runar Espejord er en del av, der Rushfeldt, Tore Andre Flo og andre bidrar til å heve nivået på de mest lovende spissene fra G15 til G19-landslaget.

I forbindelse med trenerutdanning og UEFA A-lisens kurs leverte Rushfeldt oppgave med tittelen "Hvordan bli en god målscorer", der han med eksempler fra egen karriere, og statistikk fra nasjonal og internasjonal fotball dokumenterte avgjørende egenskaper.

Sigurd Rushfeldt har ikke svart på Nordlys henvendelser i ettermiddag.

Denne saken er levert av Nordlys.

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere