RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Han skulle ha blåveis lenge»

Foto: Reuters/Scanpix
Sist oppdatert:
Zlatan Ibrahimovic forteller om slåssing med tidligere lagkamerat i ny bok.

Zlatan Ibrahimovic slapp tirsdag ut sin selvbiografi «Jag är Zlatan Ibrahimovic» i Sverige, og som forventet har det vært nok å skrive om for svensken.

Ibrahimovic ble hedret under svenskenes fotballgalla mandag kveld og vant for femte gang på rad «Guldbollen». Zlatan spiller for øyeblikket for italienske AC Milan, men har også spilt for storklubber som Inter, Barcelona, Ajax og Juventus.

I boken forteller han mye om hans tid i nettopp Juventus. Blant annet da han slo ned den franske backen Jonathan Zebina på trening.

Skulle være respektløs
Den daværende Juventus-manager Fabio Capello ønsket at Zlatan skulle være respektløs overfor de store stjernene i klubben.

«Respekt får man ikke, den tar man», hadde den italienske manageren fortalt Zlatan.

Så da Jonathan Zebina taklet svensken på trening, tente han til.

«Jeg gikk frem til han og stilte meg veldig nære: Vil du spille for fullt, så si ifra på forhånd, så skal jeg spille for fullt tilbake».

«Da skallet han meg, pang bare, og etter det gikk det fort. Jeg rakk ikke å tenke. Det var ren refleks. Jeg slo direkte til han. Han var ikke engang ferdig med skallingen, men jeg må ha slått hardt. Han gikk ned i gresset», forteller svensken i sin nye bok.

Forventet skyllebøtte
Zlatan forteller at han forventet seg en skyllebøtte av Capello, men italieneren gjorde ingenting.

I stedet var det en annen franskmann på Juventus som reagerte ifølge Zlatan. «Ibra, du er ung og dum, man gjør ikke sånn», hadde Liliam Thurum sagt til Zlatan etter hendelsen.

Først da skal Fabio Capello ha reagert. «Hold kjeft og kom deg bort» hadde Capello skreket til Thurum.

Den svenske landslagsspissen forteller videre at han forlot treningsfeltet for å roe seg ned, men to timer senere skulle han se Zebina igjen.

«Jeg måtte ha slått hardt. Han hadde fortsatt vondt. Han skulle ha en blåveis lenge» skriver Zlatan.

Zlatan og Zebina fikk senere begge bøter for hendelsen av administrerende direktør i Juventus, Luciano Moggi. Capello derimot foretok seg ingenting.

- Det var bra for laget, skal Capello ha sagt etter hendelsen ifølge svenske Aftonbladet.

Boken kommer ut i Norge i midten av november.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere