*Nettavisen* Sport.

Han som heller ser Molde enn Barcelona

Foto: Privat

Det er én mann jeg aldri kommer til å angre på at jeg intervjuet.

29.12.11 16:25

Som sportsjournalist ender man opp med å skrive om mye forskjellig. Det finnes dager som er mer spennende enn andre, og det finnes saker som er mer spesielle enn andre.

I april skrev jeg om David Dorado fra Spania. Definitivt en «sak» som kan beskrives som både spennende og spesiell.

David (26) er nemlig lidenskapelig opptatt av norsk fotball.

Han har aldri vært i Norge, har ingen forbindelser til Norge og er helt enkelt en vanlig spansk, fotballinteressert gutt.

Vil lære spanjoler om Tippeligaen
Likevel skriver han stadig nye innlegg på bloggen sin, som er dedikert til norsk fotball.

Som David sa til meg:

«Jeg begynte å skrive bloggen slik at folk her borte kan lære mer om norsk fotball».

Jeg fikk flere spørsmål om hvordan jeg «fant» David. Jeg husker det fortsatt godt, og det var ærlig talt helt tilfeldig. En surferunde på internett førte til at jeg rotet meg inn på bloggen hans, og jeg skjønte med en gang at det var noe spesielt. Jeg fikk oversatt den spanskskrevne bloggen til engelsk, og den ble såpass forståelig at jeg med en gang skjønte at han hadde fullstendig oversikt over norsk fotball.

En av de beste følelsene
Jeg været en god sak, og prøvde å få tak i ham. Etter litt frem og tilbake lyktes jeg i det, og fikk stilt noen spørsmål via epost. Svarene var fascinerende. Han mente Sigurd Rushfeldt er den norske Raul og han hadde mer glede av å se Molde mot Rosenborg enn han hadde av å se Real Madrid spille mot Barcelona.

Der og da fikk jeg en av de beste følelsene man kan få som journalist. Følelsen av at man har en sak man er alene om, som er morsom, annerledes og ekte. Der sitatene byr på mer enn «fokus på neste kamp», «ingen kommentar» og «det er det opp til andre å bedømme».

Artikkelen ble til min store fornøyelse godt lest, og det kan virke som det norske folk ble like fascinert av David som det jeg ble. Det er noe tiltalende for oss nordmenn når lille Norge får oppmerksomhet i det store utland, og slik var det også denne gang.

Ville betale for tur
Faktisk ble jeg kontaktet av et norsk reisebyrå, som tilbød seg å fly David over for å se Molde spille mot Rosenborg. De hadde sydd sammen et opplegg som strakk seg over flere dager, der sightseeing i Molde, kampbillett, hotell og matutgifter fullt og helt skulle dekkes av reisebyrået. David var interessert i å komme over, men måtte trekke seg i siste liten på grunn av eksamensforpliktelser.

Vi har holdt kontakten siden juni, og David har vist seg som en hyggelig fyr. 22. juli sendte han sine kondolanser til det norske folk, og spurte om jeg var i sikkerhet.

Nå håper vi å få David over på en tippeligakamp neste år.

Det er gøy med folk som går sine egne veier. Jeg skulle gitt mye for å vært flue på veggen når David prøver å diskutere med sine kamerater om Molde kan forsvare gullet, hvem som tar over det norske landslaget og slike ting. Han kan ikke ha det lett. Men en ting er hevet over enhver tvil:

Verden skulle hatt flere mennesker som David Dorado.

Artikkelen om David kan du lese her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.