RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AP/Scanpix

Han sprakk United-nullen

Sist oppdatert:
Men det holdt ikke for Blackburn på Old Trafford.

MAN UTD - BLACKBURN 2-1:

Manchester United har vært meget solide bakover denne sesongen. Og før lørdagens møte med Blackburn hadde ikke rødtrøyene sluppet inn et seriemål på fantastiske 14 kamper – rekord i Premier League.

I tillegg hadde Edwin van der Sar spilt 1302 strake minutter uten å plukke ballen ut av nettet. Han kunne dermed sette ny europarekord om han fullførte 89 nye minutter uten baklengs. Men fikk aldri sjansen.

Og det kan han kanskje prise seg lykkelig over, for etter 32 minutters spill på Old Trafford, var nemlig den utrolige rekken en saga blott. United rotet og Roque Santa Cruz kunne til slutt sette ballen bak Tomasz Kuszczak som vikarierte i buret.

Uniteds første innslupne ligamål siden 8. november.

Dermed er det fortsatt belgiske Dany Verlinden, som holder europarekorden for flest minutter uten baklengs. Keeperen holdt buret rent for Club Brugge i 1390 minutter i perioden mellom mars og september 1990. Edwin van der Sar har imidlertid fortsatt muligheten til å bryte rekorden, når han returnerer mellom stengene for de rødkledte.

Rooney fikset føring
Det var hjemmelaget som var klart best de første 45 minuttene i Manchester, og det var derfor helt fortjent da de tok ledelsen etter 23 minutter. Nani spilte fram til Wayne Rooney, som med litt hell kunne tuppe ballen forbi Paul Robinson i Blackburn-målet.

Og United fortsatte å dominere. Anført av en strålende opplagt Cristiano Ronaldo skapte de flere gode sjanser til å doble ledelsen, men presisjonen manglet.

Det var derfor mot spillets gang at Santa Cruz skulle få sin scoring. Nani og Paul Scholes rotet det til med en misforståelse, og gjestene snappet ballen. Den ble spilt opp mot Blackburn-spissen, som rundet keeper og satte ballen enkelt i kassa.

Etter utligningen fortsatte United å presse, men mål ble det ikke, og dermed gikk lagene til pause på stillingen 1-1. Bunnlaget Blackburn hadde overrasket.

Ronaldo, selvfølgelig
Etter hvilen skulle det handle om Cristiano Ronaldo, men før portugiseren presenterte seg, sørget Ryan Nelson for å sette en real støkk i et seiersvant hjemmepublikum.

Mannen fra New Zealand banket ballen kontant i stolpen, i etterkant av et hjørnsepark, og ballen trillet tilbake ut i feltet. På returen var keeperreserve Kuszczak på rett sted.

Like etterpå svarte United. Cristiano Ronaldo testet skuddfoten, og kula føk flott opp i lengste kryss. Paul Robinson viste imildertid prov på usedvanlig dårlig spenst.

Og nå gikk luften litt ut av Blackburn, selv om Morten Gamst Pedersen var involvert i en straffesituasjon. Reprisen viste at nordmannen falt noe lett i duell med Rafael inne i feltet, og dommer Howard Webb gjorde trolig rett i å vinke spillet videre.

Dermed endte det 2-1 til United, som fort kunne økt seiermarginen i sluttminuttene. Sir Alex Fergusons gutter har nå en luke på åtte poeng i toppen av Premier League. Avstanden kan imidlertid krympe om Liverpool slår Manchester City på Anfield søndag.

Blackburn på sin side, sliter nede på en 18.-plass.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere