Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Han stjal showet fra Gerrard

Foto: Sang Tan (AP)
Sist oppdatert:
Selv ikke en skadefri Gerrard kunne stoppe West Hams nyervervelse.

WEST HAM - LIVERPOOL 3-1:

Kort tid før avspark i kampen mellom West Ham og Liverpool ble det klart at Steven Gerrard skulle starte kampen for gjestene, etter å ha mistet de tre siste matchene på grunn av skade.

Og med nyheten noen timer tidligere om at «King Kenny» Dalglish etter all sannsynlighet blir tilbudt en toårskontrakt som manager i Liverpool i løpet av neste uke, lå det aller meste an til en god dag for alle med et hjerte som banker for merseysiderne.

Men West Ham ville ha et ord med i laget.

Og etter at kampen var ferdigspilt, var det ikke Steven Gerrard man snakket om.

Ikke Kenny Dalglish, heller.

I stedet var det vertenes nyervervelse, den 25 år gamle senegaleseren Demba Ba.

Merkelig chip
Spissen, som kom fra Hoffenheim i slutten av januar, debuterte fra start mot West Bromwich i for to uker siden - og scoret likesågodt to mål i den kampen. Søndagens kamp mot Liverpool var hans andre fra start i ligaen, og igjen viste afrikaneren seg som en svært målfarlig mann.

Riktignok var det en annen West Ham-spiller som presenterte seg først.

Midtveis i første omgang kombinerte vertene fint, og ballen havnet hos Scott Parker på 18 meter. Han strakk fram foten, og det så ut som om en blanding av hell og dyktighet var det som gjorde at midtbanespilleren fikk chippet ballen i en fin bue over keeper Pepe Reina og via stolpen og inn.

To kamper, tre mål
Og med scoringen våknet hjemmelaget for alvor - det så ikke ut som om det var West Ham som kjemper med ryggen mot veggen for å unngå nedrykk denne sesongen.

Dermed - i omgangens siste spilleminutt - kunne Upton Park juble igjen.

Og Demba Ba kunne feire sitt tredje ligamål på to kamper fra start.

Gary O'Neil slo inn fra høyre, og i feltet kom senegaleseren susende og stupheadet inn 2-0-ledelsen.

Avgjorde på overtid
Etter hvilen bølget kampen fram og tilbake, og Demba Ba kunne fort scoret sitt andre for dagen. Også Luis Suarez kunne notert seg for en scoring, men bakerst hang keeper Robert Green godt med på uruguayanerens forsøk.

Men i det hjemmepublikummet forberedte seg på seiersdans og tre viktige poeng, dukket Suarez opp igjen. Spissen hadde vendt av vertenes forsvar på frekt vis flere ganger i løpet av kampen, og seks minutter før full tid gjorde han det igjen.

Avslutningen fra skrått hold hadde ikke retning mot mål, men inne i femmeteren kom Glen Johnson løpende og dunket kula i åpen kasse.

Scoringen hjalp imidlertid ikke Liverpool mye: I stedet kom Carlton Cole inn for Demba Ba, og brukte bare to minutter på å sette spikeren i kista ved å krige seg forbi Liverpools Skrtel og dunke ballen i nærmeste hjørne.

Den livsviktige seieren betyr at det er ulidelig jevnt i bunnen av Premier League.

Det skiller bare ett poeng fra Wolverhampton på 17.-plass til Wigan på bunnen av tabellen, med West Ham på 18.-plass.

Liverpool på sin side må snart vinke farvel til drømmen om Champions League-spill neste sesong, med åtte poeng opp til Tottenham på fjerde - med en kamp mer spilt.

HTML EMBED

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!