RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Han vil heve norsk fotballs omdømme

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
- Vi må sette tæring etter næring, sier Leif Øverland.

Leif Øverland har overtatt som administrerende direktør i Norsk Toppfotball. Han ber klubbene om ikke å bruke penger de ikke har.

- Utfordringen til omdømmet, slik jeg ser det, ligger i hovedsak knyttet til økonomi. Man bruker penger man ikke har. Vi får opp enkeltskandaler med skyhøye lønninger samtidig som klubbene går til den lokale kommunen for at de skal bli reddet fra konkurs. Folk som står på døgnet rundt i frivillig arbeid tar naturlig nok avstand fra dette, sier Øverland til toppfotball.no.

Han mener klubbene bør satse mer på egne talenter.

- Skal vi få et samlet positivt omdømme om norsk fotball, må vi sette tæring etter næring. Vi må vite hvor vi står, og vi må legge handlingsplaner med basis i en realistisk utvikling på sponsorinntekter og publikumstilstrømning. Selv om jeg er fersk i gamet, tillatter jeg meg å utfordre på om det ikke kan være mer kostnadseffektivt å utvikle egne talenter, enn å reise rundt i verden for å hente inn fotballspillere som er på hell, sier Øverland.

Han startet i jobben mandag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere