*Nettavisen* Sport.

Håndtrykket hele England venter på

Foto: AFP/Scanpix

Lørdag møtes John Terry og Wayne Bridge for første gang siden utroskapsskandalen kom ut.

27.02.10 13:35

Få saker har blitt mer omtalt den siste tiden enn Chelsea-kaptein John Terrys forhold til Vanessa Perroncel. Perroncel er Manchester City-spiller Wayne Bridges eks-kjæreste, og Bridge og Perroncel har også et barn sammen.

Les også: Lørdagens Premier League-rykter

Det høres kanskje ikke så ille ut, men med tanke på at Bridge og Terry lenge var lagkamerater i Chelsea og på landslaget, fikk saken uante dimensjoner.

Det hele fikk så mye oppmerksomhet at selv den engelske landslagssjefen, Fabio Capello, måtte drive brannslukking.

Capello fratok Terry kapteinsbindet på landslaget. Samtidig er det uvisst om Bridge fortsetter på landslaget.

Følg Chelsea - Manchester City direkte her fra 13.45!

Støtte til Bridge
Det er derfor hele England kommer til å følge med når Manchester City lørdag gjester Stamford Bridge. Og det er hvorvidt Bridge kommer til å ta sin tidligere lagkamerat i hånden før kampen, alle lurer på.

City-manager Roberto Mancini har i alle fall ingen planer om å tvinge venstrebacken Bridge til å ta Terry i hånden før oppgjøret, skriver The Mirror.

Samtidig melder flere engelske medier at flere av Terrys lagkamerater i Chelsea støtter Bridge i saken.

I tillegg går tidligere Manchester United-kaptein, og Ipswich-manager, Roy Keane knallhardt ut mot John Terry og resten av dagens fotballspillere som representerer en ukultur.

Det mener i alle fall iren, som ikke akkurat er kjent for å legge bånd på seg.

- Stor kontrakt, Bentley og blondiner
Han mener fokuset hos dagens fotballspillere er et helt annet sted enn å lykkes på fotballbanen, for både klubb og land.

- Milepælen i fotball er ikke lenger det å representere landet sitt. Det viktigste målet for spillere i dag er å sikre seg en stor kontrakt, en Bentley og ei blondine, sier Keane ifølge Daily Mail.

Han forstår godt at Wayne Bridge nå vurderer å gi seg på det engelske landslaget. For Keane er det aller viktigste for at en spiller skal kunne prestere trivsel.

Keane forlot selv det irske landslaget før VM i 2002 etter misnøye med flere ting, både i trenerteamet og i spillergruppen.

- Det viktigste for enhver spiller er det som skjer mellom ørene og det later til at folk glemmer dette. Hadde du villet reist vekk i seks uker med spillere du ikke er komfortabel med og som ikke viser deg respekt? Folk sier at du skal følge strømmen; men du vet hva som følger strømmen? Død fisk, sier Keane.

- Ikke mangel på venstrebacker
Dermed har Bridge nok en støttespiller i dramaet som har utspilt seg den siste måneden. Men om Bridge skulle gi seg på landslaget etter skandalen, tror ikke Keane at det engelske laget blir veldig svekket.

- England har ikke akkurat mangel på venstrebacker, sier Ipswich-sjefen.

Følg Chelsea - Manchester City direkte her 13.45!

Og førstevalget på venstrebacken er Ashley Cole. Chelsea-backen har selv vært involvert i en utroskapsskandale den siste tiden, men har ikke fått den samme støtten fra Chelsea-ledelsen som Terry har fått. Derfor skal Cole, som for tiden er skadet, være svært opprørt.

Men hvorvidt skandalene i Chelsea er nok til å ryste Premier League-lederen er uvisst. Hittil har ikke londonklubben vist mange svakhetene, men mot City lørdag kan man få en pekepinn på om det utenomsportslige styret kan få innvirkning på prestasjonene.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.