RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Reuters/Scanpix

Hangeland åpner lommeboka for fattige

Sist oppdatert:
Nesten halvparten av Londons barn lever under fattigdomsgrensa. Nå vil Fulham hjelpe.

Det er den britiske storavisen Evening Standard som den siste tiden har rettet søkelyset mot skyggesiden av den engelske hovedstaden. London anses for å være Europas rikeste hovedstad, men samtidig lever nesten halvparten av byens barn under fattigdomsgrensen.

Evening Standard har gjennom en rekke reportasjer satt fokus på problemet – og har opprettet en egen innsamlingsaksjon der både kjente og ukjente oppfordres til å bidra.

Onsdag fikk «The Evening Standard Dispossessed Fund» en solid håndsrekning av Brede Hangeland og resten av spillerne i Fulham.

-Må gjøres mer
Sammen med klubbens bemidlede styreformann Muhammed Al Fayed har spillerne i klubben samlet inn 80.000 pund – eller nesten 800.000 kroner – til fondet. Det synes Hangeland er rett og rimelig.

-Når man tenker på London, tenker man på en rik by. Det å lese om fattigdommen i var en stor overraskelse for oss alle, og vi ønsket virkelig å hjelpe, sier Hangeland til klubbens hjemmeside.

Landslagskapteinen nøler ikke med å be befolkningen i hovedstaden fortsette å gi.

-Det må gjøres mer, og alle londonere må stille seg bak kampanjen og gjøre det de kan. Dette er noe vi spillerne virkelig tror på, sier Hangeland.

Styreformann Al Fayed er stolt av spillernes givervilje.

-Fulham er en klubb med sterke verdier, og spillernes sjenerøsitet er et bevis på det, sier han.

Gis til frivillige
Omgivelsene Hangeland & co. til daglig oppholder seg i, er nemlig ikke spart for utfordringene Evening Standard har satt søkelys på. Fulham har den 16. høyeste barnefattigdommen blant Londons 32 bydeler.

Utgangspunktet for kampanjen var å samle inn rundt ti millioner kroner. Siden oppstarten har imidlertid prosjektet utviklet seg til å bli noe langt større.

Evening Standards lesere har gitt nærmere 17 millioner kroner – og den britiske regjeringen har lovet å doble denne summen. Ulike grasrotprosjekter har i tillegg gitt nesten ti millioner i inntekter.

De kommende ukene vil en rekke frivillige organisasjoner i London bli tilført midler fra fondet. Pengene som står igjen når denne fordelingen er gjort, skal brukes til et permanent fond mot barnefattigdom i London.

Passerte 45 mill.
Statsminister David Cameron er en varm tilhenger av initiativet.

-Regjeringen er stolt over å kunne matche donasjonene som kommer fra leserne, vel vitende om at hver enste penny går til å motarbeide ekstrem fattigdom og skape det samfunnet vil alle ønsker å leve i, sier han.

Fondet ble lansert 20. juli. Onsdag passerte man 45 millioner kroner i innsamlede midler. Flere engelske eliteserieklubber har gitt sine bidrag. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere