RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hangeland droppet Messi

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Sjekk hvem Brede Hangeland mener er verdens beste fotballspiller.

Mandag kveld offentliggjøres det hvem som er kåret til verdens beste fotballspiller i 2008. Cristiano Ronaldo er den store favoritten, og det forventes at det står mellom Manchester United-spilleren og Barcelonas Lionel Messi.

Det er alle verdens landslagstrenere og kapteiner som avgjør, og Norges kaptein, Brede Hangeland, har gitt full pott til Ronaldo.

- Cristiano Ronaldo, Fernando Torres og Kaka, skriver Fulham-spilleren i en sms til Nettavisen.

Det betyr altså at Ronaldo får flest poeng, Torres nest mest og Kaka tredje mest av Hangeland. Lionel Messi får ikke poeng.

Suveren
Cristiano Ronaldo var den store spilleren da Manchester United gikk til topps både i Premier League og Mesterligaen, og leverte en vårsesong ingen kunne matche. En operasjon satte ham imidlertid utenfor gjennom sensommeren og starten på høsten, og etter comebacket har han ikke helt funnet tilbake til storformen. Han ble like før jul kåret til Europas beste spiller.

Til sammenligning har Lionel Messi også levert en meget bra 2008-sesong, men han led på våren i et Barcelona-lag som ikke fikk ut sitt potensial. Laget røk ut av i semifinalen av Mesterligaen etter tap for nettopp Ronaldo og Manchester United, og Real Madrid vant det spanske seriegullet. Barcelona endte faktisk bare på 3. plass - 18 poeng bak Real og ti poeng bak Villarreal som knep sølvet.

Her kan du se Lionel Messis drømmelag fra 2008.

Under høsten har imidlertid både Messi og Barcelona funnet toppformen under sin nye trener, Pep Guardiola. Messi har scoret utrolige 20 mål i serie og cuper, og laget leder serien.

2-0 i titler
Likevel må Ronaldo ses som en klar favoritt etter Manchester Uniteds to store titler. Lionel Messis spanske bronse er til sammenligning lite å slå i bordet med.

Vinneren offentliggjøres på en Fifa-gala i Zürich mandag kveld.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere