RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Roy Hodgson blir av Brede Hangeland lansert som mulig ny norsk landslagssjef. Her sammen med Per-Mathias Høgmo etter en landskamp mellom Norge og England i 2014.
Roy Hodgson blir av Brede Hangeland lansert som mulig ny norsk landslagssjef. Her sammen med Per-Mathias Høgmo etter en landskamp mellom Norge og England i 2014. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Hangeland lanserer Hodgson som norsk landslagssjef

Sist oppdatert:
Brede Hangeland mener Roy Hodgson bør være et alternativ når Norges Fotballforbund (NFF) skal ansette en ny landslagssjef for Norge.

Ståle Solbakken synes å være førstevalg til jobben som norsk landslagssjef, men dersom NFF må se seg om etter andre alternativer er Hodgson et godt alternativ, mener TV 2-eksperten.

Les også: Nordtveit pepet ut av egne fans

- Jeg kjenner Ståle Solbakken veldig godt, og det er en klassetrener, men det virker vanskelig å få ham ut av FC København. Hvis det ikke er mulig, kjenner jeg veldig godt Roy Hodgson. Han er ledig og kunne vært en meget god mann hvis vi kunne overbevist ham om å ta jobben, sier Hangeland til TV 2.

Kjenner hverandre

Den tidligere midtstopperen hadde Hodgson som manager både i Viking og i Fulham og kjenner engelskmannen godt.

- Det kan være at han har tjent sine penger og har lyst på en fin utfordring. Bare Hodgson vet, men at han er en kapasitet og ville gjort en bra jobb for Norge, er jeg helt sikker på, sier Hangeland.

Mathisen ikke imponert

TV 2-kollega Jesper Mathisen understreker at han ikke har like gode forutsetninger for å uttale seg om den tidligere engelske landslagssjefen, men er likevel ikke overbevist over Hangelands forslag.

- Sett fra utsiden er ikke Roy Hodgson blant de kandidatene jeg har i hodet mitt. Det går blant annet på alder og det han har vist som trener de siste årene. Jeg får ikke akkurat ståpels av Roy Hodgson, forteller han og legger til.

- I utlandet finnes det i mine øyne bedre kandidater enn Roy Hodgson. Utenfor Skandinavia finnes det andre kandidater som godt kan være utenfor de britiske øyer. Norsk fotball må gjøre noen grep, og få tilbake engasjementet og entusiasmen rundt landslaget. Jeg tviler på at Roy Hodgson skaper fotballfeber i Norge.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere