RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hangeland om «Riise-debatten»: - Bare opptatt av penger


REAGERER: Brede Hangeland går hardt ut mot utenlandske spillselskaper.
REAGERER: Brede Hangeland går hardt ut mot utenlandske spillselskaper. (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Premier League-proffen tar spillmonopolet i forsvar.

Tidligere landslagskaptein i fotball, Brede Hangeland, stilte til debatt rundt spillmonopolet i Norge på NRK torsdag kveld.

Crystal Palace-proffen tok sterkt til orde for at vi skal beholde det monopolet som er nå og ikke slippe til utenlandske spillselskaper.

Debatten rundt spillselskapene har blusset opp den siste tiden i forbindelse med at John Arne Riise gjerne ønsker å vende tilbake til norsk fotball, men møter motstand, fordi han er sponset av et utenlandsk spillselskap.

- Penger
Hangeland legger ikke skjul på at han misliker at den tidligere lagkompisen på landslaget og i Fulham, sponses av et bettingselskap.

- Det kommer klart fram hva jeg mener om dette. Alle i Norge, og spesielt idrettsutøvere, er vokst opp med denne modellen og har nytt godt av den med tanke på finansierte idrettsanlegg. Det er en fellesnevner blant alle de som kjemper for de utenlandske aktører, og det er penger, sier han.

- Det kommer sikkert folk i studio etter hvert fra disse selskapene og de de sier da; er motivert av penger. Jeg registrerer også at Norges største særforbund, Norges Fotballforbund, har inngått en TV-avtale som er mer motivert av penger, enn det som er best for idretten. Det er trist.

Saken fortsetter under avstemningen.


Premier League-spilleren tror ikke utenlandske spillselskap er interessert i å gi så mye tilbake til idretten, som det Norsk Tipping har gjort.

- Jeg tror ikke disse selskapene er interessert i å bygge fotballbaner og lysløyper, slik vi nordmenn gjør. De er kun interessert i å tjene penger.

Hangeland antyder at penger fra disse selskapene er «skitne penger».

- Jeg synes det er en umoralsk forretning de driver med. De tjener penger på andres ulykke. Ser du mot de mørkeste kroker på internett, kan du forstå at noen blir fristet til å vinne penger på disse stedene, sier han.

- Jeg er stolt over at vi både har et spillmonopol og et alkoholmonopol i Norge, sier den profilerte fotballspilleren i NRK-debatten.

Riise på Twitter
Atle Simonsen, leder i FpU, som kom i studio etter at Hangeland hadde blitt intervjuet, lot seg imidlertid ikke overbevise av midtstopperen.

- Hver gang Hangleand drar på seg Crystal Palace-drakten og går på banen reklamerer han for et spillselskap (Manison Group, red, anmerk.). Dette blir å kaste stein i glasshus, sier Simonsen i NRK-debatten.

Også John Arne Riise fulgte debatten og postet ivrig på Twitter.

- Dobbeltmoralen oser, er det mulig, skrev han først.

- Digger deg Brede. Virkelig. En av mine beste venner. Men her er vi veldig uenige, skrev han tre minutter senere i det sosiale mediet.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere