*Nettavisen* Sport.

Hangeland til angrep på Fulham og Magath

MEGET KRITISK: Flere uker etter å ha forlatt Fulham, er Brede Hangeland fortsatt kritisk til klubben og manager Felix Magath. Foto: John Walton (Pa Photos / NTB scanpix)

- Han er utrolig vanskelig å jobbe med, sier nordmannen.

09.07.14 18:57

Brede Hangeland har akkurat lagt bak seg en blytung sesong i Premier League, som endte med nedrykk for Fulham i tillegg til at nordmannen ble fristilt fra kontrakten sin på epost.

Midtstopperen er for øyeblikket arbeidsledig, og tok seg derfor tid til å være gjest i Sky Sports sending onsdag ettermiddag.

Sjokkbeskjed
Der fyrte Hangeland virkelig av mot gamleklubben og deres tyske manager Felix Magath.

- Etter at nedrykket var klart spurte manageren meg om jeg ville være med ned i Championship. Jeg svarte at jeg måtte få forsikringer om at klubben ville bevege seg i riktig retning. Dersom de kunne garantert det, ville jeg gjerne blitt videre, forteller Hangeland.

Partene forlot hverandre uten å ha kommet noe lenger enn det, men plutselig skulle midtstopperveteranen få sjokkbeskjeden.

- To uker senere ringte de plutselig til agenten min for å fortelle at de ønsket å informere pressen om at jeg ikke lenger var Fulham-spiller, hvilket jeg svarte at jeg ikke var enig i. Dagen etter fikk jeg likevel en epost med beskjed om at de hadde kansellert kontrakten.

- Jeg visste ikke om jeg skulle le eller gråte. Etter seks og et halvt år i klubben synes jeg det var en tøff måte å gjøre det på, sier Brede Hangeland, som likevel understreker at klubben var i sin fulle rett til å si opp avtalen på grunn av en klausul som sto i kontrakten.

Klikk på bildet for å forstørre.

MISFORNØYD: Brede Hangeland er tydelig i sin misnøye med Felix Magath. Foto: Rebecca Naden (Reuters / NTB scanpix)

Vanskelig samarbeid
Det siste året i Fulham var også preget av mye uro på trenersiden, hvor både Martin Jol og Rene Meulensteen fikk sparken, før tyske Felix Magath til slutt fikk oppgaven med å redde klubben fra nedrykk.

Det klarte han som kjent ikke. Brede Hangeland er svært tydelig på at det var tøft under tyskerens jernhånd.

- Han er utrolig vanskelig å jobbe med, og har et rykte på seg for å være en veldig streng manager, noe han også er. Framgangsmåten hans går ut på å kjøre spillerne ned i kjelleren både fysisk og mentalt, og forhåpentligvis få resultater på den måten. Spør du meg, er ikke det riktig måte å gjøre det på i engelsk fotball.

- Istedet for å hjelpe oss til å unngå nedrykk, synes jeg at han gjorde det vanskeligere for oss.

- Tror du Magath er riktig mann for Fulham for å få dem tilbake til Premier Legaue, spør Sky Sports-journalisten.

- For å være helt ærlig, nei. Jeg håper jeg tar feil, fordi jeg virkelig er glad i denne klubben, men jeg tror at ting bare kommer til å bli verre, avslutter Hangeland.

Nordmannen tilbrakte over seks år i London-klubben, og fikk med seg 216 kamper. De siste årene var han også kaptein for klubben.

Brede Hangeland har ikke besvart Nettavisens henvendelser onsdag.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag