Hangelands smertehelvete

Foto: Erlend Aas (Scanpix)

Brede Hangeland hadde vondt hver eneste dag etter nærmere 60 kamper for Fulham og Norge.

REYKJAVIK (Nettavisen): 2009/2010 var en begivenhetsrik sesong for Norges landslagskaptein Brede Hangeland. Norge klatret oppover på Fifa-rankingen, mens Fulham gjorde en formidabel innsats i Europa League, hvor de kom helt til finalen i Hamburg.

- Sjelden uten smerter
Nesten 60 kamper i Premier League, FA-cupen, Europa League og med landslaget ble resultatet, og slik merkes på en 92 kilo tung og nesten to meter høy kropp som aldri er redd for å gå i en duell.

- Det var sjelden jeg ikke hadde vondt, forteller Fulham-stopperen til Nettavisen.

- Fjoråret var jævlig tøft.

Ikke overraskende kom konsekvensene.

Brede Hangeland slet mye med skader av større og mindre art, og måtte blant annet stå over landskampen mot Sør-Afrika, selv om det ikke bare var med lett hjerte for den norske landslagsledelsen.

- Det var spesielt ankelen og brystet som var problemet.

Les også: - Kanskje Hangeland på benken

Etterlengtet ferie
Kanskje var det noe av årsaken til at landslagskapteinen ikke fikk fullt så mye applaus som i debutsesongen sin i England. Fotballåret 2010 har imidlertid startet langt bedre, hvor han blant annet var på rundens lag etter den andre runden.

- Jaså, var jeg det?

- Men sesongoppkjøringen har i alle fall vært veldig god. Sjelden har en ferie vært så etterlengtet som sommerens, og det var utrolig godt å komme seg bort og få hvilt litt. Jeg har slitt for å få alt i gjenge, men nå føles det bra.

- Ett mål for Fulham
Det er utrolig viktig for et Fulham som heller ikke i år er blant lagene som tippes i toppen. For Brede Hangeland er ikke det noe problem, han er krystallklar på hva som er målet.

- Å overleve i Premier League.

- Det er en fem-seks lag som slåss om å komme til Champions League, for de øvrige er det å beholde plassen i Premier League det som er fokuset. En 15. plass er bra, men det er det å overleve som er det aller viktigste.

- Spennende meksikaner
Det bør være mulig. I fjor endte London-laget på en 12. plass, til tross for at Europa League tok mye av fokuset i serieinnspurten. Denne sesongen skal Mark Hughes disipler holde seg innenfor egne grenser, og med færre kamper er utgangspunktet i så måte bedre.

- Og jeg laget er omtrent som i fjor, så jeg tror vi er omtrent like sterke som da. Vi har bare mistet Paul Konchesky av betydning, men hentet inn en spennende meksikaner (Carlos Salcido, red.anm.). Jeg har bare sett ham på TV, men da var han veldig god, skryter 29-åringen.

Hangeland har også et godt inntrykk av lagets nye trener, Mark Hughes.

- Han er nokså forskjellig fra Roy (Hodgson), med mindre fokus på detaljer, men treningene har vært bra og med høy intensitet, sier Fulhams viktigste spiller til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.