Hanstveit Rosenborg-aktuell

Foto: (Foto: Scanpix)

Rosenborg finsikter erstattere til sin aldrende forsvarsfirer. Blant spillerne som vurderes er Branns landslagsback Erlend Hanstveit.

20.02.04 12:17

- Vi ønsker en backrekke som kan utgjøre en landslagsfirer. De vi har nå er godt voksne alle sammen, og på sikt har vi et behov for å fornye stallen vår. Vi er dessuten litt for få spillere i stallen vår, sier RBK-trener Ola By Rise til Bergens Tidende.

Kjenner til interessen
I januar var GIF Sundsvalls venstreback Øyvind Svenning nær en overgang til trønderne, men takket nei etter at klubbene var enige. Ifølge BT skal Branns Erlend Hanstveit være en av spillerne som nå vurderes.

23-åringen hadde en god sesong for bergensklubben i fjor, og var fast på U-landslaget. Nå er han i ferd med å spille seg inn i Åge Hareides landslagstropp. At kontrakten med Brann går ut denne sesongen, gjør ham ikke mindre ettertraktet, noe Brann-ledelsen er klar over.

- Jeg har hørt at Rosenborg ser på Erlend Hanstveit som en aktuell spiller, men jeg har ikke snakket med noen i RBK angående Erlend, sier sportslig leder i Brann, Per Ove Ludvigsen, til BT.

Også rødtrøyenes trener Mons Ivar Mjelde har hørt om interessen.

- Jeg har hørt rykter om at de skal være interessert, men jeg forholder meg kun til konkrete ting, sier Hanstveits sambygding.

Forlenger med Brann
Erlend Hanstveit har gjentatte ganger sagt at han ønsker å tegne ny kontrakt med Brann, og at det er uaktuelt å gå fra klubben som Bosman-spiller.

- Jeg er forhandlinger om kontraktsforlengelse med Brann nå, og regner med at dette skal gå i boks før seriestart, sa Hanstveit til TV 2 Nettavisen i forbindelse med landskampen i Nord-Irland.

For to år siden vakte det sterke reaksjoner i Bergen da Azar Karadas meldte overgang til erkefienden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.