*Nettavisen* Sport.

Håp i hengende snøre

Foto: (Scanpix/AP)

Det gikk mot Aston Villas ellevte uavgjort for sesongen, men nedrykkstruede Charlton trakk det lengste strået på overtid.

30.12.06 18:40

Charlton - Aston Villa 2-1:

Aston Villa elsker å spille uavgjort, det kan i hvert fall virke slik om man tar en kikk på Premier League-tabellen. Av 20 kamper hadde ti endt uavgjort før lørdagens møte mot Charlton. Det kunne fort blitt nok en poengdeling på The Valley, men de rødes Bryan Hughes ville det annerledes.

Aggressive
I første omgang var det Alan Pardews rødkledde som var best og mest aggressive. Darren Ambrose fikk den største Charlton-muligheten i det 18. minutt, men kjempetreffet fra 17 meter gikk via keeper Gabor Kiraly og tverliggeren til corner.

De nedrykkstruede londonerne skulle imidlertid få en kalddusj fem minutter før pause. Hermann Hreidarsson klippet ned Gareth Barry i feltet - straffe! Barry satte selv ballen i mål fra krittmerket, og dermed sto det 0-1 ved halvtid.

Charlton fortsette å presse gjestene etter hvilen, og fikk belønning i det 56. minutt. Darren Bent stupheadet ballen i mål etter en glitrende pasning fra Talal El Karkouri. Pardew og hjemmepublikummet øynet håp om tre livsviktige poeng.

Hjemmelaget hadde også kampen i sin hule hånd etter scoringen, men kunne fort ha mistet alt minuttet før slutt. Villas Gabriel Agbonlahor fikk en skuddmulighet alene med Scott Carson fra drøye 14 meter, men avslutningen gikk like til side for mål.

Mot poengdeling
Det så altså ut til å bli uavgjort i London, men i det 91. minutt dukket Bryan Hughes opp og headet The Valley til himmels.

2-1-seieren gir Pardews gutter håp om å overleve i Premier League, laget har nå 16 poeng på 21 kamper - fire poeng opp til trygg plass. Villa er nummer ti med 25 poeng på 21 kamper.

P.S. Thomas Myhre så hele kampen fra Charlton-benken.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.