RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Håper å slippe Carew

Foto: Magi Haroun/EPA
Sist oppdatert:
Darren Fletcher krysser fingrene for at han slipper å håndtere John Carew lørdag.

Manchester Uniteds skotske midtbanespiller vikarierte i midtforsvaret i mesterligakampen mot Wolfsburg i midtuka – som følge av den defensive skadekrisen på Old Trafford. Den oppgaven løste han bra, men Fletcher vil aller helst slippe en ny opptreden som midtstopper mot Aston Villa lørdag.

Der risikerer nemlig skotten, som ikke har ferdighetene i luftrommet som sitt sterkeste kort, å stå ansikt til ansikt med en storvokst norsk landslagsspiss. Det framstår ikke spesielt forlokkende.

– Om jeg liker å spille mot Carew? Jeg vet ikke akkurat det. Vi får håpe Vidic er tilbake, sånn at jeg kan bli flyttet ut som høyreback, smiler Fletcher når storavisen The Sun lanserer muligheten for en lørdagskveld spekket med tøffe Carew-dueller.

Defensivt skademareritt
Mye kan tyde på at Fletcher får ønsket sitt oppfylt. Nemanja Vidic har slitt med influensa den siste tiden, men ventes å være spilleklar igjen til lørdagens hjemmekamp. Dermed får United inn en mann som kan hanskes med Carew i luftrommet.

Samtidig er det liten tvil om at nevnte Fletcher enda en gang må regne med å gjøre en forsvarsjobb. Gary Neville, Wes Brown, Jonny Evans, John O’Shea, Rafael, Fabio og Rio Ferdinand er fortsatt skadet, hvilket betyr at manager Alex Ferguson igjen må stokke kortene i forsvaret.

Trolig betyr det at Michael Carrick fortsetter som midtstopper, sammen med en friskmeldt Vidic, mens Fletcher tar plass på høyreback. Patrice Evra er et sikkert kort på motsatt side.

– Vi har noen problemer defensivt, og jo fortere forsvarsspillerne våre blir skadefrie, jo bedre. I mellomtiden gjør vi som mot Wolfsburg, sier Darren Fletcher.

Tror på seier
I tirsdagens mesterligakamp startet United med tre midtbanespillere i forsvarerekka. Ved siden av Fletcher og Carrick var Ji-Sung Park høyreback. Det holdt lenge. United vant kampen 3-1.

Spørsmålet er om John Carew og Villa kan straffe klubbens hardere for omdisponeringene. Fletcher har ingen tro på akkurat det.

– Vi har nok kvalitet i troppen til å vinne mot hvilket som helst lag, sier han – og får støtte av Carrick.

– Vi skal fortsette å trykke gasspedalens til bunns, sier han. (ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere