Håper på Ghana og Slovakia

Foto: Ness, Jan Kåre (SCANPIX)

Vadim Demidov kommer med det friskeste VM-tipset.

Oslo (ANB): De norske landslagsspillerne holder Spania som favoritt til å vinne VM, men håper samtidig de afrikanske landene overrasker.

De norske landslagsspillerne gleder seg selvsagt til sommerens store fotballfest; VM i Sør-Afrika. Noen dager før Jabulani-en (VM-ballen) sparkes i gang på Soccer City i Johannesburg, sjekket vi med flere av de norske spillerne om hvem de tror og hvem de håper vinner den 19. utgaven av VM-sluttspillet.

Vadim Demidov, som går en usikker fotballframtid i møte ettersom kontrakten hans med Rosenborg går ut etter sesongen, kommer kanskje med det sprekeste forslaget til vinner.

- Jeg håper på et av lagene til mine nåværende, og tidligere, medspillere vinner. Ghana eller Slovakia, sier han.

- Rett og slett fordi Anthony Annan spiller på Ghana og Marek Sapara på Slovakia. Også synes jeg det er gøy med overraskelseslag, fortsetter han.

Men hvem tror han vinner? Jo, Spania – selvsagt.

Se Nettavisens tips:
Gruppe A: Vinner med utskjelt trener
Gruppe B: Tidenes beste VM-angrep?
Gruppe C: Er England gode nok?
Gruppe D: Tyskland kan overraske - igjen

Riise tror på Brasil
Som hos de største bettingselskapene så er det Spania som nevnes flest ganger som favoritt av de utvalgte spillerne vi snakket med, men John Arne Riise, som holder til i den italienske hovedstaden Roma, holder en knapp på Brasil – men håper på England.

- Brasil har generelt det beste laget, og jeg har sett de siste oppkjøringskampene deres og de spiller fantastisk fotball, argumenterer Roma-proffen overfor Avisenes Nyhetsbyrå.

Men likevel banker hjertet aller mest for England, hvor han hevet lønn i sju år.

- Ja, jeg kjenner flere på laget, og har spilt med mange av dem. Pluss at den engelske kulturen og supporterne fortjener at de gjør det bra, sier han.

Men hva så med hans nye hjemland, Italia, som også er regjerende mestere.

- Italia er jeg usikker på. De kan overraske, men jeg tror ikke de klarer å gå hele veien denne gang, sier han.

Også må vi få noen ord om hvorfor han ikke nevner Spania¿

- Spania er helt klart manges favoritter, og blant de tre-fire som kan vinne, men jeg tror de får det tøft når de kommer opp mot kvartfinale og semifinale. Vi får se, men jeg tror ikke de når helt opp denne gang, sier han om de regjerende europamesterne.

Matadorenes VM?
Landslagets kaptein Brede Hangeland er ikke i tvil om hvem som er hans favoritter.

- Jeg både tror og håper på Spania. Rett og slett fordi de er det beste laget, sier han, og får støtte av både Drillo og John Carew.

- Jeg holder egentlig ikke med noen denne gang, men jeg tror Spania vinner. De er best i verden akkurat nå, sier Carew.

Morten Gamst Pedersen er ikke like sikker i sin sak, men Blackburn-proffen nevner Spania blant de fire lagene han ser på som potensielle vinnere.

- Det er veldig åpent i år, men man må regne med både Argentina, Brasil, Tyskland og Spania, men jeg har ingen personlige favoritter, sier han.

- Hva med England?

- Alt ligger til rette for at England skal gjøre det bra, med tanke på at det ikke er så varmt og sånn, men jeg vet ikke helt. Jeg har ikke helt trua, selv om de har et bra lag i år, sier han.

Håper på afrikansk jubeldans
Samtidig innrømmer han at han håper at et av de afrikanske landene presterer godt i år.

- Det blir spennende med de afrikanske landene. De har jo mange gode spillere – kanskje spesielt Elfenbenskysten, sier han.

Vålerengas stjerneskudd, Mohammed Abdellaoue – mer kjent som «Moa», tror Spania stikker av med VM-trofeet.

- Jeg håper og tror Spania tar det. De ser veldig sterke ut, sier han, før han raskt legger til:

- Også håper jeg et av de afrikanske lagene kommer langt.

- Hvorfor det?

- Synes alltid det er morsomt å se på dem. Du vet aldri hva som kommer og de spiller morsom fotball, så det hadde vært kult om en av dem kom langt. Og jeg tror kanskje Elfenbenskysten ser sterkest ut av de fire, sier Moa.

Tror Maradona flopper
Landslagets nye, solide midtbaneanker, Henning Hauger, følger stimen, men nevner også Nederland.

- Jeg holder med Spania og Nederland. Fordi de spiller vanvittig morsom fotball, og med spillere som Xavi, Iniesta og Fabregas har Spania spillere etter mitt hjerte, så det er favorittene mine, sier Stabæk-generalen.

- Også har jeg Nederland som en utfordrer, legger han til.

- Men jeg håper også litt på Elfenbenskysten. Dessverre har de havnet i en tøff gruppe, men tar de seg videre derfra kan de komme langt, sier Hauger om Drogba og co., som har havnet i det som vel kan kalles «Dødens gruppe» sammen med Brasil, Portugal og verdensmesterne i VM-oppkjøring – med flest samlingsdøgn – Nord-Korea.

Hva så med de to store fra Sør-Amerika?

- Argentina tror jeg flopper. Maradona har jeg ingen tro på som trener, lyder svaret kort.

Anglofil Brenne
Simen Brenne innrømmer at han er anglofil og håper på England.

- Jeg håper England vinner. Det har rett og slett med mitt forhold til engelsk fotball. Følger veldig mye med, sier han.

- Også har de Wayne Rooney, vet du, fortsetter han med et smil.

Likevel tror han nok innerst inne at de får det tøft når det drar seg til.

- Jeg har tippet på Argentina, men det har med odds å gjøre, men jeg tror vel Spania er den største favoritten, legger han til.

Svak for Afrika
Så må vi avslutte denne spørrerunden med vår nye fotballpresident. Yngve Hallén gløder da vi spør ham om hvem han holder som personlig favoritt i årets VM.

- Jeg håper et afrikansk land vinner mesterskapet. Fordi det arrangeres i Afrika, det er en stor happening over hele verden, men kanskje spesielt for afrikanerne. Jeg er veldig glad for at FIFA la dette mesterskapet til Sør-Afrika. Jeg håper at de, gjennom dette mesterskapet, greier å skape et annet og bedre bilde av Afrika, sier fotballpresidenten.

- Men hvem av de fire tror du går lengst?

- Elfenbenskysten er min personlige favoritt.

- Men tror virkelig de kan vinne hele greia?

- Nei, jeg tror vel – som mange andre – at det er Spania som stikker av med seieren til slutt. De er mest solide og har de beste resultatene å vise til den siste tiden, avslutter han.

Også norske og internasjonale bookingselskaper holder Spania som knappe favoritter foran Brasil. England, Argentina og Nederland følger deretter på lista, mens Tyskland, Italia, Frankrike og Portugal er inne på topp 10-listen hos stort sett alle.

Elfenbenskysten er det afrikanske landet som kommer høyest opp på listene over favorittene til oddsselskapene. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag