*Nettavisen* Sport.

Håper Robinho velger Barcelona

Foto: EPA/CAETANO BARREIRA

Verdens beste fotballspiller, brasilianske Ronaldinho, håper supertalentet Robinho blir hans nye lagkamerat i Barcelona.

04.06.05 08:43

Robinho er for øyeblikket verdens mest ettertraktede unge spiller. Santos-spilleren har de seneste ukene vært linket til overganger til Chelsea, Real Madrid, Barcelona og Arsenal for å nevne noen storklubber.

- Robinho er ikke lengre en lovende spiller. Når han flytter til Europa kommer han til å være en av verdens beste. Jeg håper bare at han velger Barcelona, sier Ronaldinho i et eksklusivt intervju med juninummeret av det svenske "Sportmagasinet".

Barcelona-spilleren har stor tro på brasiliansk gull i neste års VM-sluttspill i Tyskland.

- Vi er regjerende verdensmestere og har et minst like bra lag nå som vi hadde den gang. Selvsagt vet at det er vanskelig for søramerikanske lag å vinne i Europa, men nå spiller vi jo nesten alle i Europa så jeg tror ikke det bør være et problem, sier Ronaldinho.

Stolt av trøye nummer ti
I Barcelona spiller han på venstresiden i angrepet. På landslaget spiller han bak to spisser.

- Det spiller ingen rolle hvor jeg spiller. Jeg trenger bare litt tid på å venne meg til å spille på midtbanen igjen. Jeg spiller der treneren synes er best, sier Ronaldinho og fortsetter:

- Jeg forstår at folket vil at vi skal spille med så mange offensive spillere som mulig for det er slik de er vant med å se Brasil, sier Ronaldinho.

Han har det berømte trøyenummet ti i både Barcelona og på det brasilianske landslaget.

- Hver gang jeg ser den trøyen tenker jeg: Wow, så mange vil ha den trøyen og jeg er den som får æren. Jeg er veldig stolt over å få føre arven videre fra så mange gode spillere, sier Ronaldinho.

Ballen er kjæresten
Brasilianeren er fortsatt singel og trives godt med det.

- Jeg er fortsatt ung. Når jeg treffer noen kommer jeg til å være diskret med det. Jeg har ingen behov for å vise opp en kvinne for verden, sier Ronaldinho.

- Men du har ingen kjæreste i dag?

- Ballen!

Ronaldinho er en ballkunstner og elsker å leke med ball.

- Jeg har aldri sett på meg selv som en med overdrevet bra teknikk. Her i Brasil er nesten alle på det samme nivået. For å skille deg ut må du arbeide hardere enn de fleste andre og aldri gi deg, sier Ronaldinho.

Han trente i yngre dager med sin hund, Bombom.

- Først trente jeg med mine venner, da de ble lei spilte jeg hunden min. Han hadde bedre kondisjon enn alle mennesker og ville ha ballen mer enn dem. For at han ikke skulle punktere ballen var jeg tvunget til å dekke ballen så godt som mulig, sier Ronaldinho.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.