RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Håpet slukket for United

Foto: Afp
Sist oppdatert:
Mesterligaen går definitivt videre uten Manchester United.

Genève (NTB-AFP): Manchester Uniteds fjerne håp om fortsatt plass i fotballens mesterliga gikk definitivt tapt da FIFA besluttet ikke å straffe Det sveitsiske fotballforbundet (SVF).

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) truet med å suspendere SVF om sveitserne innen 13. januar ikke foretok seg nødvendige straffetiltak mot klubben Sion for brudd på overgangsreglene.

Fredag het det i en FIFA-rapport at SVF hadde imøtekommet kravet 30. desember. Da ble Sion fratatt 36 poeng av eget forbund i kampen om serietittelen.

FIFA mener det ikke fins grunn til å straffe forbundet ytterligere.

Det lukket døren for fortsatt liv i Mesterligaen for Manchester United, som ble slått 1-2 av sveitsiske Basel og røk ut etter gruppespillet.

United tapte fjorårets mesterligafinale 1-3 for Barcelona.

FIFA truet med å suspendere sveitsiske klubber fra europacupspill på grunn av Sion-saken. Bråket startet etter at klubben kjøpte seks spillere på trass av at sveitserne hadde et overgangsforbud hengende over seg.

Laget brukte fem av disse spillerne i kvalifiseringen til europaligaen mot Celtic i august og ble derfor kastet ut av turneringen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere