RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Håpet ute for Asker

Sist oppdatert:
Norges fotballforbund (NFF) står fast på at Asker kastes ut av Toppserien for kvinner i 2006. Liungen tilbys Askers plass.

Det er klar etter at Forbundsstyret kom frem til at Asker ikke klarte å innfri økonomikravene i klubblisensen.

- Det har hele tiden vært en vilje til å se på om det kunne finnes løsninger for Asker, men Forbundsstyret fant ikke formelt grunnlag for å kunne imøtekomme Askers ønske om en fornyet behandling. Derfor blir klagenemndas avgjørelse stående, sier fotballpresident Sondre Kåfjord i en pressemelding.

- Kommer raskt tilbake
Han håper imidlertid at Asker snart blir å finne i Toppserien igjen.

- Selv om det er tungt for en klubb å ta steget ned i 1. divisjon, bør Asker Fotball Kvinner ha de beste muligheter for raskt avansement til Toppserien igjen, sier fotballpresidenten.

Forbundsstyret opplyser at Asker blir kastet ut etter at klubben ikke tilkjent lisens etter Klubblisensnemndas behandling 28. desember 2005.

Grunnlaget var brudd på flere bestemmelser i administrasjons- og organisasjonskapittelet, lov- og reglement og økonomikravene.

- I tråd med Klubblisensens regelverk ble Asker gitt klageadgang. Askers klage av 13. januar 2006 ble forelagt Klagenemnda som i vedtak den 24. januar 2006 avviste anken og opprettholdt klubblisensnemndas vedtak, heter det i pressemeldingen fra NFF.

Plassen går til Liungen
De opplyser at beslutningen om å tilby Liungen å overta Askers plass, er hjemlet i bestemmelsen i Kampreglementets § 7 – 1 k hvor det heter:

«Antall lag som kan rykke opp til høyere divisjon, skal være fast. Antall lag som rykker ned, kan variere i forhold til nedrykk fra høyere divisjon og andre årsaker.

Lag som etter bestemmelsen skal rykke ned, kan gis anledning til å bli stående i divisjonen hvis det er plass ledig etter at lagene fra underliggende divisjon er rykket opp og overliggende divisjoner er rykket ned.»

Sen søknad
NFFs administrasjon har gjennomgått Liungens søknad om klubblisens, og vil oversende denne til klubblisensnemnda med innstilling om at Liungen innfrir de økonomiske kravene for spill i Toppserien 2006 med god margin.

Liungen søkte riktignok for sent om klubblisens, men Forbundsstyret mener dette er et forhold som ikke skal få sportslige konsekvenser, jamfør vedtaket i desember, opplyser NFF.

- Hovedintensjonen med å legge avgjørelsene i slike saker til uavhengige, tingvalgte organer, er å sikre likebehandling og forutsigbarhet. Det skal aldri være tvil om at slike avgjørelser er fattet i henhold til regelverket og de retningslinjer som gjelder, uten innslag av politisk skjønn, sier Kåfjord.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere