*Nettavisen* Sport.

Har 13 milliarder til United-kjøp

Foto: Jamie McDonald/Getty Images Sport

Kan Manchester Uniteds amerikanske eiere si nei nå?

05.03.10 08:52

Gruppen «Red Knights» kommer stadig nærmere et oppkjøp av Manchester United. I en såkalt eksklusiv sak i The Times avsløres det at gruppa nå har samlet 60 superinvestorer. Til sammen har disse lovet å gå inn med 1,5 milliarder pund - drøyt 13 milliarder kroner etter fredagens pundkurs.

Spørsmålet er om det kan lokke Uniteds amerikanske eiere til å selge? Glazer-familien har hele tiden sagt at et salg er uaktuelt, men kanskje kan et massivt bud overtale dem.

- Dette betyr at det snart kan komme et bud på Storbritannias største klubb - et bud som kan være av en størrelse som man ikke kan si nei til, skriver The Times.

Red Knights mener at Manchester United er verdt én milliard pund, mens Glazer-familien mener at verdien er minst 1,2 milliarder pund.

Manchester Uniteds administrerende direktør, David Gill, sa tidligere denne uka at Red Knights-forsøket var nytteløst, men misnøyen med United amerikanske eiere er så stor at fans i hopetall nå setter sin lit til forsøket. MUST-gruppa, supporterne som arbeider mot Glazer-familien, avslørte torsdag at de nå hadde 110.000 medlemmer - det er dobbelt så mange som de hadde før planene til Red Knights ble kjent.

- Økningen er fenomenal. MUST har nå flere medlemmer enn Manchester United selv har, sier MUST-leder Duncan Drasdo.

Mye gjenstår likevel. Amerikanerne må overtales til å selge, men like viktig: En ting er det å love at man skal stille med pengene. En annen ting er det å legge dem på bordet. Spesielt når vi snakker om 13 milliarder kroner.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.