Har aldri sett Walcott i kamp

Foto: (foto: scanpix)

Sven-Göran Eriksson innrømmer at han tok ut Theo Walcott i VM-troppen uten engang å ha sett ham spille i kamp.

17-årige Walcott var den store overraskelsen da Eriksson mandag presenterte troppen han skal ha med seg til Tyskland i sommer.

- Jeg har sett han kanskje tre ganger på trening. På lørdagens Arsenal-trening så jeg han spille 11 mot 11 på en halv bane. Du kan se hvor god teknikk han har når det er så lite rom. Og jeg så han avslutte.

Arsenal hentet Walcott fra Southampton i januar, i en avtale som er verdt oppimot 12 millioner pund. Han har ennå ikke debutert for Gunners. Men han er tatt ut på landslaget.

Svennis sier imidlertid at han har fått regelmessige oppdateringer på Walcott fra Arsene Wenger og Englands landslagstrenere nedover i systemet.

- Jeg begynte å tenke på ham i januar, februar og mars. Det første jeg måtte sjekke, var om han kunne håndtere det. Alle jeg snakket med, sa ja. Han er en veldig stødig gutt. Jeg tror ikke verken Walcott eller Wenger tror gutten skal spille sju kamper og 90 minutter hver gang i VM. Hvis man tror han skal ha samme effekt som Pele hadde i 1958, snakker vi om de gale tingene, forklarte svensken.

Ifølge Sven-Göran Eriksson kan Walcott spille i Wayne Rooneys rolle, rett bak spydspissen, dersom Manchester United-stjernen ikke blir spilleklar innen VM begynner. Eriksson har også planer om å se Joe Cole i den samme posisjonen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag