Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Har aldri tilgitt Fowler for homohets

Foto: Getty/All Over Press
Sist oppdatert:
- Han ba aldri om unnskyldning, sier den tidligere Chelsea-spilleren.

Under hele sin aktive fotballkarriere måtte Graeme Le Saux kjempe mot det som skal ha vært grunnløse påstander om at han var homofil.

Det hele toppet seg for 13 år siden, under et oppgjør mellom Liverpool og Chelsea i 1999, da Robbie Fowler hånet den tidligere Chelsea-backen.

- Ingen unnskyldning
Foran en fullsatt tribune og et stort TV-publikum hånet Liverpool-spissen sin kollega ved flere anledninger og viste blant annet Le Saux rumpa.

I et intervju med BBC Jersey forteller Le Saux (43) nå at han aldri har tilgitt Fowler (36) for hetsen som fant sted for 13 år siden.

- Jeg snakket med Robbie om dette litt senere, da vi var på landslagsoppdrag sammen, men han ba meg aldri om unnskyldning. Ikke engang privat, sier Le Saux.

- At en landslagskollega og profesjonell fotballspiller støttet opp om ryktene som ble spredt om meg var ytterst krenkende, sier han videre.

- Trygg atmosfære
Le Saux var innom klubber som Blackburn, Chelsea og Southampton under sin aktive karriere.

Han fikk også 36 landskamper for England.

- Det er ikke viktig hvor vidt det finnes homofile i fotballen eller ikke. Det viktige er at atmosfæren innen fotballen er slik at alle føler støtte til å utføre jobben sin, sier Le Saux.

Den tidligere forsvarsspilleren krever nå mer støtte til homofile spillere innenfor profesjonell fotball.

- Til syvende og sist er det opp til fotballen selv å stå oppreist og møte disse demonene. Vi må stå opp for alle mennesker, uansett hudfarge, religion og seksualitet, sier han.

- Vi må gi folk muligheten til å si: «Om jeg vil være fotballspiller, så er jeg trygg nok til å prøve», avslutter den tidligere Blackburn-spilleren.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!