RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

EKSPLOSJON: Det var i forkant av Champions League-kampen i Dortmund at tre bomber gikk av i nærheten av spillerbussen.
EKSPLOSJON: Det var i forkant av Champions League-kampen i Dortmund at tre bomber gikk av i nærheten av spillerbussen. Foto: Ina Fassbender (AP / NTB scanpix)

Skal ha arrestert Dortmund-bomberen: - Ikke terror

Sist oppdatert:
Mannen som rystet en hel fotballverden skal ha vært ute etter å tjene penger.

Tyske myndigheter bekrefter fredag at de har arrestert en mann (28) mistenkt for å stå bak bombene som rystet en hel fotballverden forrige uke.

Det var i forkant av Champions League-oppgjøret mellom Borussia Dortmund og Monaco at tre bomber gikk av rett ved vertenes spillerbuss, noe som første til at oppgjøret ble utsatt én dag.

Ifølge avisen Die Welt skal det være en mann med både russisk og tysk statsborger som står bak bombene og han har blitt identifisert med navnet «Sergej W.».

Det ble først spekulert i at bombene var en terroraksjon, men etter grundig etterforskning kan det nå vise seg at gjerningsmannen hadde helt andre motiver og bombene kan ha vært et forsøk på å tjene penger.

Det skriver tyske føderale påtalemyndigheter på sin nettside.

Den mistenkte skal nemlig ha spekulert i en såkalt shorthandel.

Det vil si at han solgte aktiva han ikke eide, i dette tilfellet aksjer i Borussia Dortmund, og formålet var å kjøpe disse aksjene tilbake ved et senere tidspunkt, når prisen på aktivaene var lavere, og slik sett få profitt.

Ifølge Bild skal gjerningsmannen ha kjøpt rundt 15.000 salgsopsjoner i Borussia Dortmund via internett for en verdi av 78.000 euro den 11. april.

Dortmund-aksjen falt fra 5,738 euro til 5,421 euro i etterkant av bombene. Torsdag denne uken sank aksjene ytterligere til 5,395, etter at Dortmund røk ut av Champions League mot nettopp Monaco.

Den mistenkte skal ha booket seg inn på hotellet der Dortmund-spillerne bodde og skal derfor ha hatt klar utsikt over gaten der eksplosjonen fant sted. Den spanske profilen Marc Bartra ble skadet i eksplosjonen.

En politimann ble også skadet da sprengladningen gikk av.

Russeren skal ha blitt arrestert i den tyske byen Tübingen, i delstaten Baden-Württemberg sørvest i Tyskland, tidlig fredag morgen og er nå under etterforskning for mordforsøk mot 20 personer, ifølge DW.

Hundrevis av politfolk skal ha vært involvert i arrestasjonen.

Følg Nettavisen Sport på Snapchat!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere