*Nettavisen* Sport.

Har bilde av Badjis hetsere

Stephane Badji var på plass på fredagens Brann-trening, men ønsket ikke å snakke med media. Foto: Arne Ristesund (BA.no)

Brann sitter med bilde av de to personene man mener sto bak rasismen mot Stéphane Badji.

Norges Fotballforbund (NFF) tok fredag formiddag kontakt med Brann for å be om deres redegjørelse for hva som skjedde da da Brann senegalesiske midtbanespiller fikk slengt etter seg rasistiske tilrop etter cupkampen mot Varegg torsdag kveld.

Granskingen kom etterBAs sak om episoden etter kampslutt, og både Brann og Varegg sitter nå med et bilde av de to mistenkte bak hetsen.

Sjekker personer

- Vi har ikke blitt kontaktet av NFF ennå, men vi regner med at det kommer til å skje. Vi har også fått et bilde tilsendt av Brann, som trolig er personene som sto bak dette, forteller Vareggs fotballformann Per Villanger.

Han har sett bildene, men kjenner ikke igjen personene.

- Det er ikke folk med Varegg-tilknytning, slik jeg kan se. Men vi skal se på saken videre, og snakke med både spillere og andre for å se om dette er personer de kjenner, sier Villanger.

Etter det BA forstår er det kommet tips om at de to skal være kompiser av en spiller på 3. divisjonslaget. Derfor vil fotballederen ta bildet videre til spillergruppen.

Ødela cupfesten

- Hvis vi finner ut hvem det skal er dette personer som ikke er ønsket på våre kamper mer. Dette er en tragisk opplevelse for Stéphane Badji, og det ødelegger den cupfesten vi hadde laget til i klubben, slår Villanger fast.

- Rasisme er noe vi overhodet ikke har toleranse for i Varegg, legger lederen til.

Branns mediesjef, Gorm Natlandsmyr, bekrefter at de vil sende sin redegjørelse for episoden til NFF.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag