Har Diego Maradona gitt seg?

Foto: Dylan Martinez (Reuters)

Voldsomme spekulasjoner om Diego Maradona.

05.07.10 19:59

- Min tid er over. Jeg ga alt jeg hadde, sa Maradona mandag til TV-reportere fra kanalen Cronica.

- Nå skal jeg bruke tid sammen med familien, la han til.

Ferdig?
Uttalelsen om at «min tid er over» er også blitt gjengitt andre steder. Dermed kan Maradona ha gitt seg som trener for Argentina etter at VM-deltakelsen endte med et ydmykende 0-4-tap for Tyskland i kvartfinalen.

Ingenting er imidlertid bekreftet. Verken av Maradona eller av det argentinske fotballforbundet. Dermed er det fortsatt en høy grad av usikkerhet knyttet til uttalelsen.

Er han bare skuffet?

Eller har han virkelig gitt seg?

Det som er sikkert er at Argentina tidlig begeistret mange med spillet sitt i Sør-Afrika, men at de forsvant ut - og det med stygge sifre - så fort de møtte en ordentlig god motstander. Argentina herjet i gruppespillet med motstandere som Hellas, Sør-Korea og Nigeria, og kom seg også videre fra 8. delsfinalen mot Mexico.

Men etter stortapet mot Tyskland forsvant VMs største profil ut av mesterskapet. Kritikerne fikk også vann på mølla. Maradona eier ikke taktiske egenskaper, er det blitt sagt. Han har også fått sin del av skylda for at verdens beste fotballspiller, Lionel Messi, aldri fant storformen i løpet av mesterskapet.

Og selv om noen av spillerne har tryglet ham om å fortsette, så kan det nå altså virke som om legenden er ferdig som argentinsk landslagstrener. En nær venn av Maradona sier imidlertid at han ikke har gitt seg, og at han skal møte det argentinske fotballforbundet etter VM.

- Fremtiden diskuseres, men avgjørelsen vil bli presentert på en pressekonferanse, sa vennen ifølge Reuters.

Messi-uttalelse
Lionel Messi uttalte seg også mandag for første gang etter VM-exiten.

- Det føles forferdelig. Jeg vil bare hjem, skrev han på en sponset blogg for sine asiatiske fans.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.