Har du lyst på 12 rette i dag?

Foto: (AFP/Scanpix)

Det er to VM-kamper på kupongen og en verdifull bonuspott. Sjekk tippetipsene våre her!

26.06.10 09:11

Lørdagskupongen inneholder dagens to 1/8-finaler i fotball-VM, seks oppgjør fra 2. divisjon og fire oppgjør fra 3. divisjon. Ingen enkel kupong ved første øyekast, men å gå for noe annet enn 12 rette er selvsagt ikke aktuelt. Leveringsfristen er klokken 15.55.

Det er fortsatt en betydelig bonuspott å hente for den som eventuelt er alene om 12 rette i dag. Rundt 2,6 millioner tilfaller en mulig alenevinner.

Les også: Her er lørdagens oddstips

USA - Ghana
Vi er fremme ved de første 1/8-finalene i VM. Uavgjort betyr ikke lenger ett poeng, det betyr ekstraomganger og eventuelt også straffekonk. Det er som alle vet vinn eller forsvinn, og dette må bety at vi får se mer desperasjon og mer offensivt spill i flere tilfeller. Det burde ligge an til flere mål.

USA scoret sent mot Algerie men tok til slutt førsteplassen i gruppe C på flere scorede mål enn England. De brant mange gode sjanser og burde vel ha avgjort kampene tidligere enn i tilleggstiden. Til dagens kamp er Findley tilbake i laget.

Ghana kjempet godt mot Tyskland men de klarte ikke score mål. Ghana gjorde bare to mål i gruppespillet, begge på straffespark. Det er rart at et såpass godt lag med Gyan på topp ikke scorer på flere av de store sjansene. Forsvarspiller Vorsaah er fortsatt skadet men erstatter Mensah har vært god.

Vi så på midtukekupongen som ble avgjort i går at VM er vanskelig å tippe. Tilfeldigheter og underlige dommeravgjørelser blir ofte direkte utslagsgivende. Slik er det jo i all fotball, men nå som vi ser VM-kampene på TV blir det ekstra tydelig. Vi garderer derfor denne kampen, selv om USA er vår klare favoritt. De har en arbeidsvilje og en vinnermentalitet som ga dem gruppeseieren. Ghana er heller ikke noe dårlig lag, og vi markerer HU i kamp 1.

Lever spill og sjekk resultatene på mobilen!

Uruguay - Sør-Korea
Uruguay hadde, når alt kom til alt, få problemer med å vinne gruppe A. Forsvaret er potte tett og har ennå ikke sluppet inn et mål i mesterskapet. På topp er Forlan og Suarez alltid farlige og dessuten meget effektive. Nå ligger veien åpen for dem nesten helt til finalen. Men først skal Sør-Korea slås.

Sør-Korea åpnet sterkt og rundspilte et gresk lag som ikke hadde våknet helt. før de ble tap mot Argentina og en noe heldig uavgjort mot Nigeria. De slapp inn 6 mål, flest i gruppen, men scoret også 5 selv. Hellas og Nigeria har bare seg selv å takkke for at de reiser hjem mens Sør-Korea spiller 1/8 finale i dag. Vi sitter med en følelse av at det kjappe spillet til Sør-Korea fungerte best i åpningskampen. Etter hvert blir det litt gjennomsiktig og vi tror Uruguay vet akkurat hva de skal ta motstanderen på i dag.

Uruguays forsvarsspiller Godin bør være disponibel igjen etter skade.

Det blir nok en spennende kamp dette, men når solen går ned over Nelson Mandela Bay skal Uruguay stå igjen som vinnere. Vi tror det holder med 90 minutter for Suarez og Forlan, og markerer H kamp 2.

Få VM-scoringene på sms

Førde - Os
Førde har tatt 12 av 14 poeng på hjemmebane. De gjorde en dårlig kamp hjemme mot Åsane, men eller har det blitt 2-0 over Notodden, 3-0 over Fana, 2-0 over Kjelsås og 3-2 mot Vålerenga 2. Dette er gode lag, og det er synd for Førde at de ikke for til stort på bortebane, da hadde de kunne være med i toppen.

Det er god stemning i Os om dagen, etter årets første seier sist. Den kom med 2-1 over rivalene fra Stord, i en kamp Os lå under men snudde i sluttminuttene. Slikt må gi selvtillit, og det blir spennende å se om Os klarer å følge opp denne prestasjonen. Det skal sies at Stord er avdelingens svakeste bortelag. Os ligger fortsatt i bunnen, og bortetallene er 0-1-4 og en lite imponerende målforskjellen 0-8.

For Førde er Steinar Tenden og Christer Husa disponible igjen etter skadefravær. Tor Are Dvergsdal er eneste på skadelisten. Os har et par mann på skadelisten.

Man ser at denne avdelingen preges av en del typiske hjemmelag. Seks lag har fortsatt ikke vunnet på bortebane, mens 11 av 14 lag har ett eller ingen tap på hjemmebane. Førde er et slikt typisk hjemmelag, mens Os har sålangt ikke fått det til på bortebane. Vi tror trenden fortsetter. H i kamp 3.

Kjelsås - Bærum
Kjelsås har sterke 4-1-0 på hjemmebane og 18-3 i målforskjell. På bortebane speilvendes tallene, og 0-1-4 med målforskjell 3-15 er forunderlig svakt. Men i dag spiller man hjemme på Grefsen Stadion. Fana, Åsane, Stord og Asker er slått her i de fire siste hjemmekampene.

Bærum tapte litt overraskende hjemmekampen mot Nest-Sotra sist, og ser ut til å få problemer med å hevde seg helt i toppen i år. På bortebane har man svake 0-2-3. Man klarte 2-2 borte mot Åsaene sist, uten at dette er noen enorm prestasjon.

Det ble hjemmeseire i fjor. 3-1 til Kjelsås her, 2-1 til Bærum i Bærum.

Mye tyder på en ny hjemmeseier i dag. Bærum vil trolig ta seg sammen og heve seg etter at de tapte på hjemmebane for første gang denne sesongen sist, men på bortebane får de det sjelden til, og nå møter de et av avdelingens sterkeste hjemmelag. H i kamp 4.

Kjemp om de store travpottene: Nå kan du spille andelslag på nett

Stord - Manglerud Star
Stords flotte hjemmestatistikk fikk en liten ripe i lakken da det ble 2-2 mot Frigg sist. Tidligere er Fana, Førde, Nest-Sotra og Bærum slått, så Stord er fortsatt avdelingens nest beste hjemmelag, med 4-1-0. Målforskjellen er ikke bedre enn 11-7, så man har klart å avgjøre en del jevne kamper på hjemmebane.

Manglerud Star imponerer om dagen. Plutselig blir det ikke bare uavgjort lenger, de to siste kampene har man avgjort til egen fordel, da det ble 4-3 over Asker og 1-0 over Notodden. Formen viser 2-3-0 på de fem siste, bortetallene viser også 2-3-0. Dette laget må regnes med fremover.

Begge lag er bortimot skadefrie.

Det ligger en borteseier i luften med den formen Manglerud Star viser om dagen. Likevel helgarderes denne kampen, med tanke på Stords hjemmestyrke. HUB i kamp 5.

Byåsen - Skeid
Byåsen har bare slått Kolstad og Aalesund 2 på hjemmebane. De har også et 2-2 resultat mot Steinkjer, men sist ble det 2-3 tap for Hødd. 2-1-2 på hjemmebane er godt nok til en plass midt på tabellen. Formen er ikke helt på topp med 0-1-2 på de tre siste. 0-10 tapet for Molde 2 var flaut. 2-2 mot bunnlaget Oslo City er heller ikke så stort, selv om begge disse var bortekamper.

Skeid topper tabellen nå, allerede tre poeng foran KBK på annenplass. Sterk 5-2 hjemmeseier over Nardo sist, som før den kampen var ubeseiret på bortebane. Skeid har 2-2-1 på bortebane, tapet kom for KBK.

Skeids Thomas Valø ble skadet mot Nardo sist, vi vet ikke hvor alvorlig det var eller om han er tilbake i dag. Oluwasegun Abiodun storspilte i samme kamp, han er hvertfall med.

Disse lagene var i samme 2. divisjonsavdeling to sesonger tilbake. Da vant Skeid 3-2 her og 4-1 i Oslo. På de åtte siste innbyrdes står det 7-0-1 fordel Skeid.

Skeid virker å ha fått opp dampen nå. De vinner ikke altid med store sifre, men de vinner nesten alltid. Byåsen virker ikke å være helt på topp for tiden. Vi tror Skeid tar med seg poengene hjem. B i kamp 6.

Lørdagens travtips: V7 er spillet!

Skarbøvik - Kristiansund BK
Skarbøvik har falt litt av etter en fin start på sesongen. Nå er de fire siste kampene tapt, mot alt fra topplag til bunnlag. Skarbøviks hjemmetall er 1-1-3 og målforskjell 4-7. De har kun tatt poeng mot Aalesund 2 og Kolstad på hjemmebane, mens Hødd, Skeid og Nardo har blitt for sterke. De møter et lag av samme kaliber i dag.

KBK varierte litt innledningsvis, men nå er de fem siste vunnet. Man ligger nå på annenplass og er blitt det topplaget man forventer av seg selv at man skal være.

Skarbøvik har hatt flere spillere ute med skade den siste tiden, og det ser fortsatt ikke så bra ut. Skadeproblemer må være noe av bakgrunnen for Skarbøviks svake resultater den siste tiden.

KBK har vunnet de to siste tilsvarende kampene. Det ble 4-1 i fjor og 2-1 året før.

Skarbøvik må kjempe seg tilbake på vinnersporet snart, ellers blir det nedrykksplass og dårlig stemning. Derfor kommer denne kampen ubeleilig. Et KBK i toppform er det få som slår, og dette ser ut som en klar borteseier. B i kamp 7.

Ullensaker/Kisa - Valdres FK
Ull-kisa tapte sin åttende kamp for sesongen da det ble 0-2 for HamKam forrige helg. En 4-1 seier over bunnkollega Mo og 2-2 mot Harstad er alt de har fått til så langt. De tre siste kampene er tapt.

Valdres har ikke vunnet en bortekamp siden april. På hjemmebane er de suverene, borte har de 1-2-2. Det ble 1-1 mot Senja i forrige bortekamp, tap 2-3 for Mo før det. Dette er ikke skremmende gode resultater.

Kan ikke se at det skal være skadefravær av stor betydning i noen av lagene.

Hjemmelaget tar kun poeng mot de aller svakeste i avdelingen ser det ut til, og Valdres har nå en god mulighet til å rette på sin litt labre bortestatistikk. Vi gir dem ikke full tillit, men tror UB skal holde i kamp 8.

Åssiden - Modum FK
Åssiden er fortsatt ubeseiret på hjemmebane. Men 2-2-0 hjemme og 1-0-5 borte holder ikke til mer enn en niendeplass i 3. divisjon avdeling Buskerud. Sist ble det 1-2 tap borte for Jevnaker, i en kamp man hadde realististiske håp om poeng. I denne kampen var førstekeeper og annenkeeper utilgjengelige, så en erstatter ble hentet inn. I dag har vi ikke hørt annet enn at førstekkeper er tilbake på plass.

Modum ligger tre poeng foran Åssiden. På bortebane har de slått avdelingens to klare nedrykkskandidater ROS og Svelvik, samt klart ett poeng borte mot Jevnaker i årets første seriekamp. Mot hakket sterkere Konnerud og Drammen FK er det blitt tap.

Her skal Åssiden normalt ha rimelig god kontroll. Begge lag har spilt et par uavgjorte kamper hittil, og vi tror uavgjort er maksimalt av hva Modum får til her i dag. HU i kamp 9.

KIL/Hemne - Tynset
3. divisjon Trøndelag. Disse lagene er nummer 6 og 5 på tabellen. KIL/Hemne er enten eller både borte og hjemme. Totalt har de 5-0-5, og i åtte av ti kamper har det vært minst to måls tap eller seier. Hjemme har de tapt mot gode Charlottenlund men også Strindheim 2, som ligger mindre godt til på tabellen men som kan stille sterke lag når de vil. Fin 4-0 seier over Orkla sist, som fort kunne blitt større.

Tynset henger bra med de også. 5-1-4 totalt. På bortebane har de slått Strindheim 2 og Orkla, to av de svakere lagene i avdelingen. Men vi legger merke til bortelagets formkurve: 1-0-4 på de fem første, 4-1-0 på de fem siste.

KIL/Hemne blir svake favoritter på grunn av hjemmebanefordelen, men Tynset er i form og denne kampen garderer vi. Folkerekka viser 49-23-28 prosentvis fordeling av alle tippetegn i skrivende stund. Lagene har spilt 20 kamper tilsammen hittil i sesongen og kun én har endt uavgjort. Garderingen må bli HB i kamp 10.

Dale - Årdal FK
Dale ligger midt på tabellen. De er ikke blant de aller sterkeste hjemmelagene, men så har de spilte en eller to færre hjemmekamper enn resten. 2-0-2 er fasit på hjemmebane. De har da møtt topplagene Stryn og Tornado og tapt for disse. Mer overkommelige Sandane og Høyang er slått.

Årdal vant til slutt toppoppgjøret mot Stryn sist med 6-4, en fin forestilling som i tillegg til ti mål inneholdt ledelse til begge lag, flere straffespark, utvisning og flotte avslutninger. Nå ligger Årdal på annenplass med 8-0-2 totalt. På bortebane har de kun tapt for topplaget Tornado, resten er vunnet.

Ingen informasjon å finne om Dale og mange andre lag all den tid speaker.no har vedlikehold på sine nettsider når dette skrives. Mange lag i 3. divisjon har sine hjemmesider der. Årdal ser ut til å ha alle viktige brikker på plass.

Dale er ikke noe dårlige hjemmelag, men nå er det Årdal som kommer på besøk. Med den formen Årdal viser om dagen skal de slå Dale også, uten alt for store problemer. Årdal er favoritter på folkerekka med 43 prosent. Vi hadde ventet et høyere tall, med dette vil nok øke frem mot kampstart. Vi garderer uansett ikke denne. B i kamp 11.

Lyngen/Karnes - Skarp
Toppoppgjør i 3. divisjon Troms. Lyngen/Karnes ligger på annenplass med 24 poeng, seks bak Skarp. 8-0-2 totalt og fantastiske 52-11 i målforskjell. I denne avdelingen er det store forskjeller, men dagens motstandere skal være jevne. Lyngen/Karnes tapte hjemmekampen mot Fløya 1-2, så udødelige er man ikke. Sist ble det tap på bortebane for Finnsnes, et av de hittil svakere lagene.

Skarp har ganske enkelt 10-0-0 og leder avdelingen klart med 30 poeng. De har sluppet enn kun 6 mål på disse ti kampene. Skarp har møtt nesten alle lagene på øvre halvdel og vunnet, bare Lyngen/Karnes gjenstår.

Vi holder Skarp som favoritter i dette oppgjøret. De virker helt suverene, og vinner de denne er det få eller ingen som vil klare å ta dem igjen denne sesongen. Men erfaring viser at det er lurt å gardere toppkampene på dette nivået, og garderingen må bli HB siden det spilles lite U på dette nivået. HB i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker.

Klikk her for å levere vår 486-rekker.

Du kan også levere det store systemet tilredusert pris via TippStation . TippStation reduserer innleveringsprisen mer enn vinnersjansene, og har du ikke prøvd det ennå bør du gjøre det nå. Vi har satt opp 486-rekkern til 96 kroner for deg her.

96-rekkers system:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 26.06.2010 15:55
1. USA - Ghana H U
2. Uruguay - Sør-Korea H
3. Førde - Os H
4. Kjelsås - Bærum H
5. Stord - Manglerud Star H U B
6. Byåsen - Skeid B
7. Skarbøvik - Kristiansund BK B
8. Ullensaker/Kisa - Valdres FK U B
9. Åssiden - Modum FK H U
10. KIL/Hemne - Tynset H B
11. Dale - Årdal FK B
12. Lyngen/Karnes - Skarp H B

486-rekkers system:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 26.06.2010 15:55
1. USA - Ghana H U B
2. Uruguay - Sør-Korea H
3. Førde - Os H
4. Kjelsås - Bærum H U B
5. Stord - Manglerud Star H U B
6. Byåsen - Skeid B
7. Skarbøvik - Kristiansund BK B
8. Ullensaker/Kisa - Valdres FK H U B
9. Åssiden - Modum FK H
10. KIL/Hemne - Tynset H U B
11. Dale - Årdal FK B
12. Lyngen/Karnes - Skarp H B

-

HTML EMBED
FB.init("33dc7e7f85ce7bb47c2a5026d2aa2b7c");
Sportspill.no on Facebook

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Tippetips

Mest lest på Sport

Annonsebilag