*Nettavisen* Sport.

Har fulgt Gamsten i flere år

Tottenham skal ha fulgt Morten Gamst Pedersen i mange år, men får de tak i ham allerede nå?

04.01.06 13:56

Først skrev the Times at Tottenham kom til å komme med et bud på nordmannen. Onsdag skrev så VG at de "vet" at det vil komme et bud. Det er i så fall ikke veldig overraskende. Folk knyttet til Tottenham (nå og tidligere) har fulgt Gamst Pedersen i lang tid.

- Siden han var 18
Frank Arnesen sa i sommer (før han endte i Chelsea) til Canal Plus-magasinet at han hadde fulgt nordmannen siden kantspilleren var 18 år gammel. Arnesen hevdet at PSV Eindhoven (som han da jobbet i) var interessert i å hente nordmannen på et tidlig tidspunkt, men at en ryggskade satte en stopper for den videre utviklingen.

Da Arnesen forsvant fra Tottenham, forsvant imidlertid ikke interessen. Det bekreftet Martin Jol overfor den norske supporterklubben tidligere i år.

- Jeg snakket selv med Martin Jol tidligere i høst. Da ga han uttrykk for at de var for sent ute, og at de burde ha hentet ham før han gikk til Blackburn. I tråd med klubbens filosofi om å hente inn spillere før de blir etablerte stjerner. Jeg fikk litt inntrykk da av at Jol mente at toget var gått, men det kan han ha sagt også for å ikke skape noen forventning. Han la nemlig ikke skjul på at han syntes at Gamst Pedersen er en veldig bra spiller, sier lederen for Tottenhams supporterklubb, Leif Konrad Borsheim, til TV 2 Nettavisen.

Morten Gamst Pedersen:
24 år
21 landskamper, 5 mål
Seriekamper (kamper, mål):
1997: Norild
1998: Polarstjernen 28k, 4m
1999: Norild 11k, 9m
2000: Tromsø 10k, 3m
2001: Tromsø 26k, 5m
2002: Tromsø 23k, 19m
2003: Tromsø 26k, 7m
2004: Tromsø 18k, 7m
04/05: Blackburn 19k, 4m
05-: Blackburn 19k, 6m
Totalt: 193 kamper, 64 mål

- Mer reelt til sommeren
Etter de siste oppslagene tror imidlertid Borsheim på en overgang.

- Det kan nok hende Tottenham vil teste Blackburn med et bud, men jeg blir litt overrasket hvis han kommer nå. En overgang til sommeren er nok mer reelt.

- Hvorfor blir du overrasket?

- Blackburn er i semifinalen av ligacupen, og ligger ikke langt bak en plass i UEFA-cupen neste sesong. Jeg har heller ikke inntrykk av at de er i en situasjon hvor de trenger pengene. Jeg tror nok Tottenham ville kjøpt Gamst Pedersen hvis han er tilgjengelig, men tror det stopper på at Blackburn vil beholde ham. De har jo sagt at de ikke vil selge - selv om det selvsagt bare kan være et forhandlingsutspill også, fortsetter han.

Har pengene
- Har Tottenham 80 millioner å kjøpe for?

- Ja. Det gikk et rykte om at Tottenham ville forsøke å hente Arjen Robben i høst. Dette ble tatt opp med Jol. Han sa da at de hadde pengene, men at Tottenham har en annen lønnsstruktur enn Chelsea og at Robbens lønnskrav ville vært for stort. Men hvis Tottenham hadde hatt nok penger til å kjøpe Robben, har de råd til Gamst Pedersen også, sier Borsheim.

Tottenham-eier Daniel Levy har en rekke pengesterke kamerater, og hentet blant annet i sommer Jermaine Jenas fra Newcastle - selv om klubben allerede hadde en overflod av sentrale midtbanespillere.

Ønsker Tottenham en spiller, og spilleren er tilgjengelig, går det som regel i orden nå for tiden.

Mange konkurrenter, få venstrebeinte
Gamst Pedersens største fortrinn, hvis det skulle bli noe av en overgang, er at han er en naturlig venstrebeint kantspiller. Andy Reid og Reto Ziegler (nå på utlån i Hamburg) er de eneste Tottenham har fra før av som innehar akkurat de kvalitetene.

- Og Andy Reid har ikke blitt den suksessen klubben håpet på. I høst har derfor Edgar Davids og Teemu Tainio også blitt brukt på den plassen, sier Borsheim.

Han tror at midtbanespillerne Reid, Pedro Mendes og kanskje også Sean Davis kan komme til å forsvinne fra White Hart Lane innen neste sesong starter. Det vil imidlertid ikke ha altfor mye å si for den knallharde konkurransen Gamst Pedersen eventuelt vil kunne få i Tottenham. Edgar Davids, Michael Carrick, Jermaine Jenas, Teemu Tainio, Wayne Routledge, Aaron Lennon og Michael Brown vil nemlig trolig bli å se i Tottenham i en god stund fremover. Alle kjemper om en plass på en fire mann stor midtbane.

- Gamst Pedersen vil ikke være garantert å gå rett inn på laget, men han er ung og passer således inn i klubbens filosofi. Dødballspilleren Tottenham vil kunne få i Gamst, vil også bety mye. Michael Carrick er brukbar på dødballene nå, men jeg tror Gamst Pedersens server vil være enda bedre, sier Borsheim.

Satser på andre i stedet?
Spørsmålet er hva som skjer hvis Tottenham gjør et fremstøt mot Gamst Pedersen, men det mislykkes.

- Har Spurs vært koblet til noen andre venstre kantspillere?

- Marseille Franck Ribery er tidligere blitt koblet til Tottenham. Før en U21-kamp tidligere i høst snakket blant annet sportsdirektør Damien Comolli om hvilken fantastisk spiller han var, s

PS: Skulle Gamst Pedersen ende i Tottenham vil det bety at klubbens største supporterklubb, den norske, igjen vil få en en norsk spiller i laget. Tidligere har fem nordmenn akslet Tottenham-trøya. I tillegg var Frode Grodås i klubben uten å få kamper, mens Ronny Johnsen var på prøvespill.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag