RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
John Carew var sikker på at han hadde utlignet til 1-1 med direkteskuddet fra fem meter midtveis i andre omgang, men Petr Cech vartet opp med en fantomredning.
John Carew var sikker på at han hadde utlignet til 1-1 med direkteskuddet fra fem meter midtveis i andre omgang, men Petr Cech vartet opp med en fantomredning. Foto: Erlend Aas / Scanpix

Har ikke råd til Carew

Sist oppdatert:
Norges landslag blir uten John Carew i framtiden dersom europeiske toppklubber får det som de vil.

Et B-landslag bestående av hjemlige spillere blir resultatet dersom de største klubbene i Europa når fram med sine krav.

Denne uka besøkte G14-klubbene EU-president José Manuel Barroso, og kravet var enkelt og klart: De nasjonale forbundene må være med på å betale lønn og forsikring for de spillerne som spiller landslagsfotball.

- Landslaget er samlet rundt 60 døgn i året. Må vi bruke en gjennomsnittslønn på det, kommer vi fort opp i en 15-20 millioner kroner i merkostnader ved å stille det beste landslaget. Og det er penger som vi i utgangspunktet ikke har, sier president Sondre Kåfjord i Norges Fotballforbund til TV 2 Sporten.

John Carews arbeidsgiver Lyon har sammen med belgiske Charleroi gått til rettssak mot Fifa for å få en prinsippdom i saken. Rettens avgjørelse blir meget avgjørende for om vi får se Carew på Norge i framtiden.

- Det dreier seg om å få de beste landslagene til å stille og møtes. Hvis vi skal komme i en situasjon hvor det bare er de som har råd til å stille de beste landslagene som gjør det, da vil jeg være veldig lei meg på fotballens vegne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere