Gå til sidens hovedinnhold

Har liten tro på RBK og VIF

- Rosenborg blir slått ut, spår TV 2-ekspert Ivar Hoff. Og Vålerenga får det neppe lettere på St. James Park. Dette tror norske fotballeksperter om de viktige UEFA-cupkampene i kveld.

Etter 0-1 i Portugal har Rosenborg et brukbart utgangspunkt før returkampen på Lerkendal onsdag kveld. Vålerenga imponerte med 1-1 hjemme mot Newcastle, men alt annet enn Newcastle-seier på St. James Park vil likevel være en sensasjon av de sjeldne.

Her er ekspertenes tips før onsdagens kamper.

Ivar Hoff, TV 2-ekspert: - Begge går ut
- Rosenborg har en gyllen mulighet, men norske lag vinner jo aldri internasjonale kamper etter nyttår og før seriestart. Jeg tror Rosenborg blir slått ut, sier TV 2-ekspert Ivar Hoff til TV 2 Nettavisen.

- Benfica er ikke noe stort lag, og Rosenborg bør egentlig avansere. 1. omangen sist mot Benfica viste at laget har en stor mulighet, og en dårlig Lerkendal-matte vil også favorisere trønderne. Men 2. omgangen i Portugal fortalte meg at RBK ikke er i stand til å spille for fullt i 90 minutter. Datoen i dag passer norske lag dårlig. Det tror jeg teller mest. Derfor tror jeg Rosenborg blir slått ut, forklarer han.

Nils Johan Semb, tidligere landslagssjef: - RBK vinner 2-0
- Jeg tror RBK har en bra sjanse. De fikk et bra utgangspunkt så jeg tror absolutt at oppgaven er overkommelig. De er avhengig av å holde rent bakover. Det tror jeg de klarer. Mitt tips er 2-0, sier Semb til TV 2 Nettavisen.

- Det er en liten ulempe at kampen spilles nå utenfor sesong, og sjansene hadde nok vært enda større på høsten. Men jeg tror vintervær og en litt rufsete bane teller til RBKs fordel. Benfica er vant til å trille mye ball, og må omstille seg. Det er fordel RBK, legger han til.

Semb tror også at Vålerenga kommer til å gjøre en god kamp mot Newcastle.

- Newcastle går videre, men VIF er flinke til å spille gjerrig på bortebane. Likevel blir nok Newcastle for sterke. Jeg tror VIF taper med ett mål eller to, sier Semb.

Egil Drillo Olsen, tidligere landslagssjef: - Forskjellen mellom hjemme og borte viktig

HTML EMBED
SI DIN MENING:
Hvordan går det i kveld?
Begge går videre
RBK videre, VIF utslått
VIF videre, RBK utslått
Begge blir utslått

Se resultat

- Jeg tror ikke VIF går videre. Det å spille borte kontra hjemme betyr mye, og noen ekstra spillere forsterker Newcastle. Ingenting er umulig, men sjansene er likevel små. Ikke mer enn 10-20 prosent, sier Drillo til TV 2 Nettavisen.

- Hva med Rosenborg?

- Da er jeg mer optimist. Også med tanke på hjemme kontra borte. Det bør han en betydning, og jeg vil mene at det er en fordel Rosenborg på Lerkendal. 60-40, sier Drillo.

Mini Jacobsen, TV 2-ekspert og tidligere RBK-spiller: - Bragd hvis RBK går videre
- Det er en veldig åpen kamp på Lerkendal. 50-50. Det er ikke en stor sensasjon, men en bragd hvis Rosenborg går videre. Da vil en ny barriere være brutt ettersom norske lag ikke har vunnet på dette tidspunktet før. Jeg har satt mine penger på RBK i denne kampen. Ikke hele årslønna, men jeg tror på 2-0, sier Mini til TV 2 Nettavisen.

- Men jeg tror RBK vil slite hvis de slipper inn ett mål, advarer han.

Han krysser også fingrene for en norsk sensasjon i Newcastle.

- 2-2 der. Vi må jo ha begge videre, sier Mini.

- Det tror du virkelig på?

- Jeg håper i hvert fall!

Bent Skammelsrud, TV 3-ekspert og tidligere RBK-spiller: - Dårlig bane ingen fordel
- Jeg tror ikke dårlig bane og kuldegrader er noe spesielt fordel for RBK. RBK kan spille ut alle på hjemmebane, og liker også en god bane. Derimot er det en liten ulempe at kampen spilles nå. Utenfor sesong er man ikke så vant til tempoet. Det er 50-50, men tvilen kommer RBK til gode. Jeg tror de går videre, sier Skammelsrud til TV 2 Nettavisen.

- Jeg tror RBK vinner 2-0, og at Newcastle vinner med samme sifre mot Vålerenga, legger han til.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar

Kommentarer til denne saken