*Nettavisen* Sport.

Har RBK lagt cuprusen bak seg?

RBKs cupfinalehelt Pål André Helland tok det forsiktig på banketten etter at NM-gullet var sikret søndag. Torsdag står Saint-Étienne for tur i europaligaen. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Kåre Ingebrigtsens og hans Rosenborg må vinne hjemme mot franske Saint-Étienne i europaligaen torsdag for å ha teoretiske muligheter til avansement.

Rosenborg har kun klart å kapre ett poeng i europaligaens gruppespill så langt. Poenget kom i den første kampen mot det franske laget i midten av september. I 2-2-kampen var dessuten RBK svært nær seier ettersom vertene utlignet på straffe helt mot slutten av kampen.

Siden den gang har Rosenborg skuffet i Europa. Det har kun blitt sure tap for de seiersvante trønderne.

Rosenborg står uansett klare til å takke trønderpublikummet etter en stor sesong på Lerkendal torsdag kveld.

Det store spørsmålet er likevel om RBK-spillerne har klart å lande etter cuptriumfen mot Sarpsborg søndag.

For 14 dager siden fikk Rosenborg mye kritikk etter det ydmykende 0-2-tapet for Lazio foran hjemmepublikum. Laget virket tamme og feiringen av seriegullet i forkant fikk skylden.

Denne uken har laget hatt gode treninger i hjemlige omgivelser, hvor den siste finpussen er unnagjort. Spillerne har muligens tatt lærdom av forrige gang man feiret et gull.

Skader

Mens Rosenborg trolig kommer til å stille samme lag som gikk ut på Ullevaal søndag, må det franske laget stille uten noen av sine mest sentrale spillere. Robert Beric som skapte en del bry i forrige kampen, er ute for resten av sesongen med en korsbåndsskade. Begge lagets midtstoppere, Moustapha Sall og Florentin Pogda, blir trolig ikke med til Trondheim.

– Det betyr at de må komponere en ny firer bak, og det kan være gunstig for oss. De kan være litt «shaky» bakover, sa RBKs analyseansvarlige Andreas Loberto til klubbens nettsted.

Saint-Étienne tapte i helgen 0-2 hjemme for Marseille og holder 7.-plassen i den franske toppserien.

Lazio på topp

Lazio leder gruppen med 10 poeng, og trenger bare ett poeng for å sikre seg avansement. Saint-Étienne følger på annenplass med 7, mens ukrainske Dnipro har 4. RBK er sist med sitt ene poeng.

Det vil si at RBK-seier sikrer de teoretiske mulighetene til avansement. De er avhengig av å vinne den siste kampen og at Saint-Étienne ikke tar flere poeng. RBK avslutter borte mot Dnipro, mens Saint-Étienne spiller sin siste gruppespillkamp hjemme mot Lazio om to uker. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.