Har stoppet nedgangen

Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix

Etter noen år med nedgang ser det nå ut til at deltakerantallet i Norway Cup har stabilisert seg.

14.05.11 11:05

Den årlige fotballfesten i Oslo, som i år arrangeres for 39. gang, nådde sin deltakerrekord i 2006. Da deltok det over 1500 lag. De tre neste årene sank antallet med rundt 50 i året. I fjor stoppet det på 1357, og i år ser det også ut til å ende på rundt 1350.

- Det er et perfekt antall for oss. I utgangspunktet har vi lenge sagt at turneringen er fulltegnet med 1300 lag. I rekordåret 2006 var vi helt på smertegrensen. Med et slikt antall har vi ingenting å gå på, og tåler ikke dårlig vær og medfølgende utsettelser, sier Terje Lund, styreleder for Norway Cup, til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Stabil oppslutning
Arrangørene av verdens største fotballturnering er med andre ord ikke lei seg for nedgangen.

- Nå har vi et antall vi vet vi klarer å håndtere slik at alle blir fornøyd. Og vi håper å ha stoppet trenden. Uansett har Norway Cup hatt en veldig stabil oppslutning gjennom alle disse årene. Vi har ikke opplevd svingninger som for eksempel interessen for løping. Joggebølgene kommer og går, påpeker Lund.

Også antall nasjoner blir om lag som i fjor, dvs rundt 55, mot drøyt 60 på det meste. Når det gjelder deltakermassen, er det ingen klare trender, bortsett fra at antall lag med sju spillere øker litt hvert år på bekostning av 11’er-lagene. Fortsetter det slik, er forholdet snart fifty-fifty.

De siste årene har man for øvrig registrert noen flere lag fra Oslo-området, og tilsvarende færre fra distriktene. Men her er det ingen merkbare endringer fra i fjor.

Tre nyheter
Norway Cup-arrangørene har for øvrig tre nyheter å by på foran årets turnering, som foregår i uke 31, fra 31. juli til 6. august. Lund forteller:

- Åpningsshowet blir flyttet til Ekebergsletta. Der rigger vi til en ny stor scene, hvor det daglige kulturprogrammet vi har hatt lenge også vil foregå. I tillegg blir det konserter med toppartister hver eneste kveld. Det blir med andre ord større aktivitet på sletta om kvelden enn før.

- For det andre blir det doblet TV-tid i forhold til tidligere. Sendeflaten på TV 2 utvides til en time hver kveld, i tillegg til at den fire timer lange direktesendingen fra finaledagen blir gjeninnført. For det tredje legger vi lista for matserveringen på et langt høyere nivå. Deltakerne vil få servert fersk mat i Ekeberghallen hver dag, ikke lenger oppvarmet, opplyser en engasjert styreleder. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.