RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Har tatt pant i VIF-spillere for 18 millioner

Sist oppdatert:
Eier Hans Olav Trøim ga kriserammede Vålerenga nødlån i høst.

Som Nettavisen skrev tidligere i høst er Vålerenga rammet av økonomisk krise. Det er ventet at klubben ender opp med et underskudd på rundt 20 millioner kroner.

Som en følge av dette har det blitt kjent at klubben må kutte konstanter innenfor alle virksomhetsområder i klubben. Det har VIF selv bekreftet.

Ifølge Dagbladet skal de økonomiske problemene være såpass store at den tradisjonsrike klubben er på konkursens rand. Det er ikke sikkert spillerne vil få lønn ut året.

Fredag skriver Dagens Næringsliv at hovedeier Tor Olav Trøim ga Vålerenga et nødlån på rundt seks millioner kroner så sent som i høst, for å holde hodet over vannet.

- Tatt pant
Tilskuerfall, manglende generalsponsor og dyre spillerkontrakter skal være årsaken til at Vålerenga har havnet det denne uheldige situasjonen.

Overfor Dagens Næringsliv bekrefter styreleder i Vålerenga Invest Fotball, Henrik A. Christensen, at Trøim nå har tatt pant i spillerrettigheter og andre verdier i klubben.

- Friske penger ble lånt inn for å dekke løpende kostnader i høst. Dermed fikk Trøim pant i det som var mulig av spillerrettigheter, fordringer og driftsløsere, sier han.

Trøim skal ha tatt pant i spillere til en verdi av 18 millioner kroner, ifølge DN.

Vålerenga-eieren skal videre ha investert i spillere for rundt 11-12 millioner kroner det siste året, men disse spillerrettighetene er ikke lagt inn i Vålerenga Invest Fotball.

Jobbes intenst
Det skal nå jobbes intenst med å sikre videre finansiering av klubben. Styreleder Christensen kan fortelle at Vålerenga ikke har lånt penger hos kredittinstitusjoner.

Det er Trøim som eier 65 prosent av aksjene i Vålerenga Invest Fotball, mens resten er fordelt på 20 eiere. Ved årsskiftet var aksjekapitalen i selskapet på 11,05 millioner.

Dagens Næringsliv skriver at samarbeidsavtalen mellom Vålerenga Fotball og Vålerenga Invest Fotball går ut etter neste sesong.

Så langt har partene ikke blitt enige om å forlenge avtalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere