Hardt ut mot NFF

Foto: Kyrre Lien (Scanpix)

- En skandale, sier Strømsgodset-trener Ronny Deila.

22.04.09 09:10

Godset-trenerens harme handler om at han trolig må klare seg uten både Marcus Pedersen og Mohammed Keita i viktige seriekamper i mai. I beste fall går de glipp av to kamper. I verste fall tre.

Og NFF nekter å la Godset flytte kamper - selv om kravet til flytting trolig oppfylles.

Det er G19-landskamper som ødelegger.

Både Pedersen og Keita blir mest sannsynlig tatt ut på Norges G19-landslag som spiller EM i Frankrike 18.-23. mai, og begge er nå inne i Deilas førsteellever. Strømsgodset vil flytte 16.mai-kampen mot Viking, og oppfyller trolig kravet for flytting. Kravet er nemlig at de to omtalte spillerne har startet to av de tre siste kampene, og det ligger an til at de gjør det.

Likevel nekter NFF å innvilge ønsket.

- Det er uaktuelt å flytte 16. mai-kampen, og det har ingenting med at det vil spolere festen i Stavanger. Terminlisten er allerede sprengt og vi må ta høyde for omkamper i NM og europacupspill samt at vær og baneforhold kan skape trøbbel fremover, sier Thor Grønnerud i Norges Fotballforbund til Drammens Tidende.

Deila er misfornøyd både med NFF og Uefa.

- Tidspunktet for landslagssamlingen er en skandale. Den treffer midt i eksamenstiden i tillegg til en allerede tøff Tippeligasesong. De som nå rammes er de små klubbene som satser ungt og har en tynn stall, sier Deila.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.