RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)

Hareide: - Best som landslagssjef

Sist oppdatert:
SAS-HOTELLET (TV 2 Nettavisen): Etter en lang karriere har Åge Hareide analysert seg selv og konkludert med at han er en bedre landslagstrener enn klubbtrener. Hvem er Norges beste landslagssjef gjennom tidene?

Åge Hareide førte onsdag Norge til den sjette strake seieren under hans ledelse. 50-åringen har snudd opp ned på filosofien både på og utenfor banen. Dagen etter 3-2-seieren over Russland skrøt landslagssjefen av sine egenskaper som trener.

Samtidig innrømmet han sin store svakhet.

Entusiasme
- Jeg er flink til å skape entusiasme og glød, og gir utrolig mye av meg selv både i trening og i kamp. Faren er at jeg fort kan brenne meg ut, sa Hareide.

Mange er imponert over hvor raskt han har klart å få landslaget til å fungere, både på og utenfor banen. Men Hareide, med trenerfortid i Molde, Helsingborg, Brøndby og Rosenborg, har som vane å skape umiddelbar suksess.

SI DIN MENING:
Hvem er Norges beste landslagssjef gjennom tidene?
Asbjørn Halvorsen
Tor Røste Fossen
Nils Johan Semb
Egil Drillo Olsen
Åge Hareide
Andre

Se resultat

Dabber av
- Da jeg tok over Molde i 1994 rykket vi først opp, og sesongen etter tok vi sølv. Men etter hvert flatet det litt ut. Helsingborg var et middels allsvenskt lag før jeg kom, men det tok ikke lange stunden før vi var svenske mestere. Men etter bare to sesonger følte jeg behov for å bevege på meg, fortsatte Hareide, som i løpet av de ti siste årene har trent fem forsjellige lag.

Han har hatt en tendens til å skape umiddelbar suksess, for så å forsvinne.

- Jeg passer nok bedre som landslagstrener en klubbtrener. Jeg tapper meg selv for mye krefter i både trening og kamp, men på landslaget har man tid til å hente seg inn. Det er forskjell på å spille ti kamper i året og 50, avsluttet sunnmøringen, som selvfølgelig håper på en lang og suksessrik tid som landslagssjef.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere