RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(foto: scanpix)

Hareide: - Nesten perfekt

Sist oppdatert:
Landslagssjef Åge Hareide var smørblid etter seieren over Hviterussland.

MINSK (TV 2 Nettavisen): - Bortimot perfekt, oppsummerer landslagssjefen.

Det er lett å være enig. Norge slapp kun til en eneste ordentlig sjanse mot Thomas Myhre i løpet av de 90 minuttene i Hviterusslands hovedstad. Samtidig skapte laget nok til å ta en fortjent seier. Norge var egentlig nærmere flere mål enn Hviterussland utlikning.

Gode borte
- 1. omgangen var nærmest perfekt defensivt. 2. omgangen ble litt slakkere på slutten, fordi vi hadde løpt mye og fordi Erik Hagen slet med lysken. Men bortsett fra det, gjennomførte vi bra. Vi viste igjen at vi er gode på bortebane, sier landslagssjefen.

Norge har bare tapt en av 17 kamper på fremmed gress under Hareides ledelse. Tapet kom mot Italia i den første VM-kvalifiseringskampen. Men selv om Hviterussland-kampen blir betegnet som nesten perfekt, er det flere ting som kan bli bedre.

- Vi var for upresise etter at vi erobret ball i 1. omgang. Det må vi jobbe med. Hadde vi vært mer presise, kunne det blitt mange mål i denne kampen, sier Hareide.

- I tillegg slo vi bort for mange dødballer. Det har med presisjonen til Morten å gjøre. Men jeg synes ikke man skal skyte på Morten hele tiden. Han jobbet bra for laget i dag, og venstresiden med han og John Arne, var tett, fortsetter han.

Dødballer
I de kommende playoff-kampene trekker Hareide frem to faktorer som ekstremt viktige. Dødballer og ballerobring.

- Hvis vi er tett organisert, så skal vi bite godt fra oss, og vi har også folk i bakhånd som er gode på akkurat det, sier Hareide.

Og tenker på Kristofer Hæstad, som sto over for å unngå et gult kort. John Carew sto over med en begynnende forkjølelse, Daniel Braaten ble satt på tribunen for å unngå ytterligere gule kort, Claus Lundekvam er skadet, Ole Martin Årst ødela seg da han egentlig skulle ha startet kampen mot Moldova, og før den kampen skadet også Alex Valencia seg. Tommy Svindal Larsen sitter også hjemme i Skien. Det kunne med andre ord ha sett adskillig verre ut. Nå står Tyrkia, Tsjekkia eller Spania mellom Norge og en plass i neste års fotball-VM.

Hvem det blir, avgjøres fredag kl 12.00.

Ikke Spania
- Vi vil aller helst ikke ha Spania. Deretter følger Tsjekkia, så Tyrkia, er Hareides rangering av de tre lagene. Han vil imidlertid ikke si noe om sjansene for å slå dem.

- Jeg har ikke sett dem spille. Sjansene kan jeg dermed først si noe om fredag, men det er alltid muligheter. Fotball er et merkelig spill. Noen ganger vinner de svakeste, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere