RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hareide: - Vi må slutte å pirke

Sist oppdatert:
HOSLE (TV 2 Nettavisen): Norges landslagstrener Åge Hareide savnet tøffhet i duellene mot Italia. – Det holder ikke bare å pirke i ballen, klager Hareide foran «århundredets viktigste landskamp».

- Vi må være fysisk sterkere i duellene. Det sa jeg til Martin (Andresen) etter Italia-kampen. «Det skal du gjøre, der er du god». Det holder ikke bare å pirke i ballen, mener Hareide, som fikk sitt første tap som landslagssjef lørdag.

Norge må spille tøffere om den forventede seieren mot Hviterussland skal bli en realitet, mener Hareide. 50-åringen, som tidligere har vunnet seriemesterskap i både Norge, Sverige og Danmark som trener, etterlyser også mer kynisme i det norske laget.

Christer Basma burde for eksempel handset før Italias 2-1-mål lørdag, fordi han stod feilposisjonert.

- Hvordan får man mer kynisme inn i laget?

- Det er et godt spørsmål. Spillerne er veldig forskjellige. Hvis du bruker mange konstruktive spillere, så blir kynismen mindre. Det er viktig med en balanse. Alle gode lag har en spiller som kriger på midtbanen.

- Martin kan gjøre den jobben. Men det er en balanse mellom hvor kreative vi skal være og hvor defensive vi skal være, sier Hareide til TV 2 Nettavisen.

Hareide og assistenttrener Bjørnebye har, sammen med analytikeren Øyvind Larsen, vist spillerne de situasjonene fra lørdagens 1-2-tap for Italia hvor de norske spillerne ikke var kyniske nok.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere