*Nettavisen* Sport.

Hareide: - Vi sliter mentalt

Foto: Christian Thomassen (Scanpix)

Åge Hareide mener Vikings problemer sitter i hodet mer enn i beina.

STRØMSGODSET – VIKING 2-1:

MARIENLYST (Nettavisen): Lenge så det bra ut på Marienlyst, en av de vanskeligste bortearenaene i eliteserien. Viking kjørte kampen, skapte sjansene og holdt Godsets unggutter unna. Da Patrik Ingelsten gjorde 1-0 rett før pause, var det så fortjent, så fortjent.

- Vi vant dueller, skapte sjanser, ledet 1-0 og burde ledet mer. Etter første omgang var jeg fornøyd, sier Hareide til Nettavisen.

Likevel rotet siddisene bort seieren. En finesse av Jo Inge Berget og 1-1. Et klønete selvmål av kaptein Børre Steenslid og 1-2. Nå var det hjemmelaget som styrte showet. Plutselig var kampen snudd.

Hva skjedde?

- Jeg tror vi ble slitne etter hvert. Vi mistet aggressiviteten, justerte presset ned etter scoringen og ble passive, sier Hareide.

Hele midtbanen ute
Når Viking samtidig fikk en skade på Birkir Bjarnason allerede etter fem minutter, da han landet forkjært på albuen etter en stor målsjanse, ble ting vanskelig.

- Da Birkir måtte ut, og vi fra før av er uten Sokolowski og Fillo, fikk vi for mange spillere i uvante posisjoner. De er synd for oss.

Med Bjarnason på linja, hadde Hareide plutselig hele den faste midtbanen ute med skader.

- Ingen av de tre på midten i dag, spilte den siste treningskampen før seriestart. Så det er klart rokeringene preger spillet vårt, sier Hareide.

Og det er da det psykiske kommer inn.

- Vi sliter mentalt i noen kamper. Vi mangler den rutinen og smartheten som trengs i en kamp som denne. Vi ble litt overrumplet etter pause og klarte ikke å få opp igjen aggressiviteten, sier han og fortsetter:

- Du trenger erfaring i slike kamper, slik at du ikke mister troen når du ikke scorer på sjansene. Og slik at du holder aggressiviteten oppe hele kampen gjennom. Det må ha skjedd noe i hodet på gutta, for de første 20 minuttene i andre omgang var ikke bra.

- Ble forstyrret
Syndebukken for det avgjørende målet var kaptein Børre Steenslid, som scoret selvmål på merkelig vis da han nikket ballen forbi sin egen keeper.

– Jeg trodde ballen skulle sprette inn til keeper, men plutselig så hørte jeg «klarér!» Så satte jeg hodet på ballen, sier Steenslid om situasjonen etter 70 minutter.

Om han er enig i at laget sliter mentalt?

– Ja, vi har noe å hente der. I dag burde vi ha avgjort kampen lenge før de kom tilbake. Vi burde jo nesten ha ledet 3-0 etter et kvarters spill.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag