Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hareide:- Jeg har ikke nevnt Zlatan

KLAR FOR STJERNEMØTE: Åge Hareide og Malmö tar imot Paris Saint-Germain i Skåne onsdag.
KLAR FOR STJERNEMØTE: Åge Hareide og Malmö tar imot Paris Saint-Germain i Skåne onsdag. Foto: Jonathan Nackstrand (Afp / NTB scanpix)
Malmö-trenren også taus om Danmark-ryktene.

Åge Hareide møtte mediene i Malmö dagen før Champions League-møtet med Paris Saint-Germain.

Oppgjøret blir trolig nordmannens siste som Malmö-trener foran hjemmefansen på Swedbank Stadion. 62-åringen er favortitt til å overta jobben som dansk landslagstrener.

Hareide sa tirsdag at han ikke vet om dette er hans siste hjemmekamp med MFF. Han avkreftet likevel at spekulasjonene om hans neste jobb påvirker ham og laget før PSG-duellen.

- Jeg har sørget for at vi har vært grundige nok i forberedelsene. Det du sier er lett å bruke som et argument for at det ikke går veien, men da pleier jeg å se tilbake til 1999. Da hadde jeg skrevet under for Brøndby, og mediene mente at jeg ikke kom til å holde fokus på Helsingborg og vinne gull. Men vi ble mestere i 1999, understreket den norske trenerprofilen.

Naturlig nok kom også spørsmålet om Malmö har konsentrert seg ekstra om oppgaven med å stoppe Zlatan Ibrahimovic i planleggingen fram mot oppgjøret.

Konsentrert på flere

- Jeg tror ikke jeg har nevnt Zlatan med et ord engang når vi har gått gjennom motstanderen. Vi har sett på Paris som lag. Zlatan er en av flere store stjerner, de har tre bare i angrepet. Hvis vi nevner bare Zlatan, så tror jeg vi kan få det vanskelig.

Med seg til oppgjøret har PSG altså den største fotballstjernen Malmö noen gang har oppfostret.

Nesten 15 år etter at Ibrahimovic forlot Malmö FF, vender Rosengårds store sønn tilbake til hjembyen med stjernelaget fra den franske hovedstaden.

- Han er det største spilleren fra Malmö noensinne, så han får selvfølgelig en stor mottakelse. Vi er stolte av ham og det han har oppnådd, sa Markus Rosenberg.

MFF-spissen legger til at han håper fansen støtter Malmö minst like mye som før.

Real-frustrasjon

Hareide var ikke blid etter hjemmetapet for Real Madrid tidligere i høst. Etter 0-2 antydet at han det ble litt for stort for spillerne hans å møte et lag fullt av verdensstjerner.

Real Madrid vant etter mål to mål av Cristiano Ronaldo. Den svenske mesterklubben fra forrige sesong hadde lite å bidra med.

- Det var ikke bare på grunn av Ronaldo, men hele stjernegalleriet i Real Madrid. Nå er det mye fokus på Zlatan, men det er naturlig når han kommer hjem til sin hjemby og sin gamle klubb, sa Hareide.

- Vi tenker ikke så mye på at vi møter mange stjernespillere nå, men heller på oss selv. Vi har møtt dem en gang før og det hjelper litt.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!