RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Adam Ihse/Scanpix

Hareide åpner for Rosenborg

Sist oppdatert:
- Absolutt interessant dersom Erik Hamrén slutter, sier Åge Hareide til Nettavisen.

Erik Hamrén har seilt opp som svenskenes kandidat nummer én til jobben som landslagssjef. Når Hamrén i tillegg uttaler at jobben frister, er det mye som tyder på at suksesstreneren er tapt for Rosenborg etter sin første hele sesong ved roret.

Les også: Innrømmer at landslagsjobben frister

Dersom så skjer er det opplest og vedtatt at to gamle Rosenborg-trenere, Trond Sollied og Åge Hareide, er blant de aktuelle erstatterne.

- Spennende å trene Rosenborg
Nå gjør sistnevnte det helt klart at han gjerne går tilbake til posten han forlot for å bli norsk landslagstrener etter 2003-sesongen.

- Det er absolutt aktuelt for meg å trene Rosenborg igjen, men det blir litt hypotetisk så lenge Erik Hamrén har kontrakt med dem, sier Åge Hareide til Nettavisen.

Han forteller at han foreløpig ikke er blitt kontaktet av Rosenborg.

- Rosenborg er helt klart et av de beste lagene i Norden, så det hadde vært spennende å trene dem igjen. Jeg får bare vente og se hva som skjer, sier mannen som ble omtalt som «litt uspiselig» av daværende sportsdirektør Rune Bratseth da han forlot Rosenborg sist, etter at han etter Bratseths mening red to hester samtidig da han gikk fra RBK til Norge.

KOMMENTAR (21.10.): Hareide? Sollied? Eller By Rise?

Formidabel jobb
Åge Hareide er i sluttspurten av en formidabel snuoperasjon i svenske Örgryte.

Laget lå nederst på tabellen da han overtok midtveis i sesongen, men nå har Örgryte karret seg opp på kvalifiseringsplass når to serierunder gjenstår.

- Jeg tror vi klarer å holde den plassen. Det har vi en veldig bra sjanse til, sier Hareide.

I så fall skal det mye til om ikke nordmannens kontrakt forlenges, om enn bare for noen uker.

- Kontrakten min går ut 1. november, men skal vi spille kvalifisering blir den forhåpentligvis forlenget til kvalikkampene er spilt, humrer han.

Flere klubber interessert
Örgryte har uansett sagt at de ønsker Hareide videre, men også flere klubber har vist interesse. Blant dem er Hareides tidligere klubb Helsingborg, som han førte til seriegull i 1999.

- Det er både norske, svenske og andre utenlandske lag som har tatt kontakt. Foreløpig har jeg lagt alle videre tanker på is. Nå må jeg samle all energien om laget, sier Hareide.

Han har en klar formening om hva slags klubb han ønsker å fortsette karrieren i.

- Det må være en klubb med potensial, som har en ordentlig satsing og der det er mulighet til å bygge opp noe, sier Hareide.

Når sesongen er slutt vil han sette seg ned og vurdere tilbudene som dukker opp.

Mye tyder på at en telefon fra Rosenborg er alt som skal til for at Hareide tar en rask avgjørelse.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere