*Nettavisen* Sport.

Hareide får kjeft etter braktap

FÅR KJEFT: Malmö FF-trener Åge Hareide. Foto: Sergei Supinsky (Afp / NTB scanpix)

Ekspertene etterlyser mer glød på bortebane.

Svenske fotballeksperter kritiserer Malmö og trener Åge Hareide etter 0-4 mot Sjakhtar Donetsk i mesterligaen tirsdag. Tapet var deres niende strake bortetap i mesterligaen.

- Det er irriterende å se denne statistikken. Det er virkelig noe man må jobbe med. Man må finne nøklene til å spille på bortebane og samtidig tørre å spille sitt spill. Jeg tror mye handler om «attityd» og innstilling, sa Island-trener Lars Lagerbäck på svensk TV 3, ifølge Aftonbladet.

Med tirsdagens resultat har det ukrainske laget tatt over føringen i kampen om tredjeplassen som gir spill i europaligaen. Real Madrid og PSG ser ut til å ha sikret de to første plassene i gruppe A.

- Faktum er at Malmö ikke har levert på bortebane mot kvalifisert motstand i mesterligaen. De har spilt noen gode omganger her og der, men har ikke prestert gjennom en hel kamp. Det er noe som er strukturelt feil. Det er noe man ikke gjør bra nok i forberedelsene. Jeg tror, som Lars, at det handler om innstillingen til kampen, sier Aftonbladets ekspert, Erik Niva. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.