Hareide ferdig i Malmö

Åge Hareide på pressekonferansen før oppgjøret mellom Malmö og PSG.

Åge Hareide på pressekonferansen før oppgjøret mellom Malmö og PSG. Foto: Jonathan Nackstrand (Afp)

Åge Hareide slutter som trener i Malmö. Det bekrefter den svenske fotballklubben på sin nettside.

02.12.15 12:48

Ifølge klubben har 62-åringen gitt muntlig beskjed om at han ikke kommer til å trene laget neste år.

Det betyr at det ble med to suksessrike sesonger som Malmö-trener for Hareide.

- Jeg takker klubben for to fantastisk fine år. Takk til spillere, trenere og alle ansatte, og takk for all støtten fra supporterne, sier nordmannen.

Det betyr samtidig at Malmös oppgjør mot Real Madrid borte tirsdag til uka, blir Hareides siste som Malmö-trener. Før det skal han lede laget i treningskamp mot Molde på torsdag.

Ikke Danmark-klar

Malmö innkalte til pressekonferanse klokken 12. Ganske forsinket dukket Hareide opp 35 minutter etter planlagt tid, og det var en stolt og ydmyk nordmann som møtte pressekorpset.

- Helt siden jeg kom hit har jeg blitt godt mottatt i Malmö, og jeg har hatt fantastisk fine år her, sier Hareide.

Han irriterer seg over at Malmö ikke vant ligaen i år, og går glipp av europacup neste år. Det tenkte han aller mest på da han tok avgjørelsen, røper han.

- Jeg har vært i kontakt med lag som ønsket meg i sommer, men det var ikke aktuelt. Nå får Malmö en jobb om å erstatte meg, og det klarer de fint. Jeg har gitt beskjed om at jeg er i samtaler med andre nå, og det har vært mye spekulasjoner. Derfor sier jeg fra nå (om at han ikke fortsetter), sier Hareide.

Til Danmark?

Hareide har vært koblet til den danske trenerjobben helt siden Morten Olsen meldte sin avgang, dagen etter at det danske laget tapt 3-4 sammenlagt mot Sverige i EM-playoffen. Hareide har allerede bekreftet at han er en kandidatene til å ta over landslagsjobben.

Ifølge den svenske avisen Sydsvenskan skal Hareide og Danmarks fotballforbund (DBU) være enige om at 62-åringen skal ta over fra årsskiftet. Også danske Politiken og danske TV2 har omtalt at de erfarer at Hareide blir mannen som skal erstatte Morten Olsen, etter 15 år som dansk landslagstrener.

Han vil ikke røpe det alle «vet», at han tar over Danmark.

- Det får bli opp til min neste arbeidsgiver å si noe om, sier Hareide.

Han hevder han ikke vet om han blir dansk landslagssjef.

- Jeg har hele tiden sagt jeg ikke tar en avgjørelse om ny jobb før Madrid-kampen, og det står jeg ved fortsatt, sier Hareide.

Tungt hjerte

Han forteller at han har vært blant kandidatene, men at Det danske fotballforbundet (DBU) må svare på øvrige spørsmål.

Hareide sier videre til den svenske avisen at det er med tungt hjerte han nå forlater Malmö.

- Jeg vil egentlig ikke forlate Malmö. Hadde jeg vært yngre, hadde jeg nok blitt her lenger, sier Hareide til Sydsvenskan.

Les også: Dansk avis vurderte Hareide: «Noen folkefrelser er han ikke, men hellet inget steinansikt»

Følg direkterapport fra pressekonferansen med Hareide her fra klokken 12.00:Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.