RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hareide fikk Solbakken-tips

EUROPA: Åge Hareide skal lede Malmö i Champions League.
EUROPA: Åge Hareide skal lede Malmö i Champions League. Foto: Andreas Hillergren (NTB scanpix)
- Jeg fikk nyttig informasjon, sier nordmannen.

Åge Hareide debuterer tirsdag som mesterligatrener med Malmö borte mot Juventus. I oppladningen har han fått råd fra Ståle Solbakken.

Noe av det første Solbakken gjorde i starten av sin annen periode i FC København var å lede det danske hovedstadslaget til 1-1 hjemme mot Juventus i fjorårets mesterligapremiere.

Ett år senere er det Hareides tur til å møte den italienske seriemesteren når gruppespillet i den gjeveste europacupen sparkes i gang tirsdag. 60-åringen har i forberedelsene rådført seg med Solbakken.

- Jeg snakket med Ståle i går (søndag), og jeg har fått den informasjonen og erfaringene han fikk mot Juventus i fjor. Det var nyttig, sa Hareide under mandagens pressekonferanse, ifølge Aftonbladet.

Riktignok bød ikke tipsene på noen overraskelser for den tidligere norske landslagssjefen.

- Rent taktisk sett var det veldig nær det vi hadde tenkt og planlagt å gjøre mot Juventus.

Skandinavisk motstand

Det er tredje år på rad at Juventus møter et skandinavisk lag i mesterligaens lukrative gruppespill. For to sesonger siden møtte italienerne danske Nordsjælland, og også den gang klarte de bare 1-1 på bortebane.

Tirsdag har de derimot hjemmebanefordel mot Malmö. Og i Torino var Juventus overlegen mot både Nordsjælland (4-0) og FCK (3-1).

– Vi vet at det blir et tøft møte, og vi er nødt til å utnytte det vi er gode på. Det gjelder alltid når du møter slike gode lag. Vi er nødt til å spille veldig taktisk. Der ligger nøkkelen, sa Hareide til NTB mandag.

5-3-2

Ifølge Aftonbladet kommer Hareide til å stille opp MFF-laget i 5-3-2 mot Juventus. Formasjonen ga svenskene stor suksess da østerrikske Salzburg ble banket 3-0 på hjemmebane. Storseieren sikret Malmö mesterligabilletten.

Selv vil ikke Hareide si noe om han stiller med en rekke på fire eller fem forsvarsspillere tirsdag.

- Du får vente og se. Vi skal ikke gi italienerne for mye (informasjon), sa Hareide mandag.

Aftonbladet mener å vite at dette er Hareides utvalgte startellever mot Juventus: Robin Olsen – Anton Tinnerholm, Erik Johansson, Markus Halsti, Filip Helander, Pa Konate – Emil Forsberg, Enoch Kofi Adu, Magnus Eriksson – Markus Rosenberg, Isaac Kiese Thelin. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere