Gå til sidens hovedinnhold

Hareide fikk svar

ULLEVAAL (TV 2 Nettavisen): Åge Hareide gliste bredt etter den overbevisende 3-0-seieren over Slovenia. Endelig fikk han det svaret han har lett så lenge etter.

NORGE – SLOVENIA 3-0: Steffen Iversen og John Carew spilte sammen for første gang mot Skottland, som Åge Hareides 11. spisskonstellasjon som landslagstrener. Det fungerte bra mot Skottland – og enda bedre mot Slovenia.

- Jeg fikk ett svar i dag: Dette spissparet er det beste vi har, sa Åge Hareide til TV 2 Nettavisen etter årets beste landskamp på Ullevaal.

Glad Carew
- Det er en veldig hyggelig beskjed å få, smilte John Carew da han fikk høre om landslagssjefens positive ord. Besiktas-spissen spilte sin tredje gode landskamp på rad, og fremstår som en ny og mer harmonisk mann på landslaget.

Det tok bare sju minutter før han ga Norge ledelsen.

25-åringen fikk en fin pasning av Morten Gamst Pedersen, som vant ballen på Slovenias banehalvdel, og Carew kom alene med keeper. Avslutningen var vakker, elegant, skrudd og utagbar for keeper. Et glimt av Carew på sitt aller, aller beste.

- Jeg fikk et fint gjennomspill. Det var godt å se den gå inn.

Solli banens beste
Sju minutter senere var han alene med keeper igjen, etter pasning av Steffen Iversen. Denne gang ble han korrekt avvinket for offside. Men likevel var det et godt eksempel på den nye John Carew; spissen som hele tiden jager og går på løp i jakt på rommet bak motstanderens forsvar.

- Carew hadde mange gode løp, samtidig som Iversen gjorde en veldig god jobb i mellomrommet, istemte Hareide fornøyd.

Sammen med en velfungerende midtbane og et uorganisert motstanderlag bidro dette til årets morsomste fest på Ullevaal Stadion. 3-0 var ikke et mål for mye. Og Jan Gunnar Sollis 9’er på børsen er heller ikke et poeng for mye.

Telemarkingen var glimrende onsdag kveld. Les mer om Solli her.

- En viktig jobb gjenstår
Solli sørget for 2-0-målet da han mottok en stuss fra Steffen Iversen, kjempet seg foran en slovensk forsvarsspiller og spilte Morten Gamst Pedersen fri for åpent mål. Også 3-0-målet var det Solli som skapte, da han spilte fri Alexander Ødegaard, som rundet keeper og satte ballen høyt i det tomme målet.

Men som Hareide selv sa; Det viktigste var at han har funnet spissparet.

- Steffen og jeg har likevel en viktig jobb foran oss: Å være like gode i neste kamp. Det er et stort ansvar på skuldrene våre, sa Carew idet han forlot Ullevaal etter sin «morsomste landskamp noensinne».

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene