RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hareide hyller vinnermentaliteten og Eriksen


ROSES: Christian Eriksens prestasjon mot Irland roses av Åge Hareide.
ROSES: Christian Eriksens prestasjon mot Irland roses av Åge Hareide. Foto: Liselotte Sabroe (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Danmarks landslagssjef, Åge Hareide, var både glad og stolt etter at danskene lyktes med å kvalifisere seg til fotball-VM i Russland neste år.

For selv om 5-1-seier høres både overbevisende og kontrollert ut, kunne den danske VM-drømmen vært knust etter at laget kom bakpå etter bare fem minutter.

Men det gjorde den ikke, for laget viste en vinnermentalitet som gjorde et comeback mulig, mente Danmarks norske landslagssjef Åge Hareide.

– Vi ble ikke stresset. Vi fortsatte å spille vårt spill, og vi fant rommet som vi ikke fant i første kamp. Den mentale styrken vi viser i en sånn situasjon viser at det er et lag som har vært sammen lenge, sa Hareide.

– Vi har ikke gjort så mange utskiftninger. Vi kjenner hverandre, og vi dytter hverandre fram på en positiv måte. Det er viktig når man skal bygge et lag, fortsatte han.

Christian Eriksen scoret hattrick for Danmark, og ble hyllet av Hareide etter kampen.

– Han fungerer veldig godt hos oss. Jeg tror at han er en av de ti beste spillerne i verden. Han gjør noen fantastiske prestasjoner. Det er mye større enn folk aner. Det er så fint å se, sa Hareide.

Skal Danmark oppnå suksess under VM i Russland kan danskene få bruk for flere kjempeprestasjoner av Eriksen, påpeker landslagssjefen.

– De lagene som kommer til VM, og som gjør det godt, har alltid en stjernespiller som utgjør en forskjell. De fleste lagene er meget organiserte og vanskelige å bryte ned, også skal man ha en sånn type (som Eriksen), sa Hareide.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere