*Nettavisen* Sport.

Hareide lanseres som svensk landslagssjef

Foto: Björn Larsson Rosvall (Scanpix)

Nå kan Åge Hareide ta Erik Hamréns drømmejobb.

31.10.09 10:32

Det er få saker det er blitt skrevet mer om den siste uken enn Sveriges jakt på ny landslagssjef. Inntil i går ettermiddag var nok de aller fleste sikre på at Erik Hamrén kom til å forlate Rosenborg for å ta over det svenske landslaget.

Men forhandlingene mellom det svenske fotballforbundet og Rosenborg ble avbrutt, og Erik Hamrén var et håpløst prosjekt, ifølge svenskenes fotballpresident, Lars Åke Lagrell.

Dermed har svenskene ikke lyktes med å sikre noen av sine førstevalg, for verken Sven Gøran Eriksson eller Hans Backe ønsket jobben. Samtidig får de altså ikke kjøpt fri Hamrén fra sin kontrakt med Rosenborg.

Jönsson og Hareide lanseres
Derfor har svenske aviser nå begynt å spekulere i hvem som kan være aktuelle som erstattere for Lars Lägerback. Nå lanseres i alle fall to mann som er tett knyttet til Norge. Stabæks Jan Jönsson har på mange måter vært et aktuelt navn lenge, men det andre navnet var det nok de færreste som så for seg.

Men Åge Hareide seiler nå opp som en mulig kandidat. Nordmannen uttalte tidligere i uken at han godt kunne tenke seg å ta over Rosenborg dersom Hamrén skulle forsvinne. Men ukens jobbfrieri stoppet ikke der. For Hareide legger ikke skjul på at han godt kunne tenkt seg den svenske landslagstrenerjobben.

- Selvsagt er man interessert, sier Åge Hareide, ifølge Expressen.

- Ville vært en løgner
Nordmannen er tungt inne som redningsmann i Örgryte, og har fullt fokus på det, men Hareide klarer ikke legge skjul på at jobben er interessant. Til tross for blandet hell med det norske landslaget.

- Jeg har fullt opp med Örgryte, og tar slike ting etter sesongen. Men selvsagt er en landslagstrenerjobb alltid interessant, sier Hareide.

- Jeg ville vært en løgner om jeg sa noe annet.

Så spørs det om en mulig ansettelse av Åge Hareide ville falle i god jord hos svenskene. Hareides periode med det norske landslaget var langt fra suksessrik, Norge kom ikke til et eneste sluttspill. Samtidig har ikke våre svenske og danske naboer tradisjon for å like måten norsk fotball spilles på, og under Hareides siste år fullførte Norge et av de verste årene for et norsk landslag noensinne.

PS: Expressen lanserer Åge Hareide og Jan Jönsson som de mest sannsynlige til å ta over landslaget, etter at Erik Hamrén ble uaktuell. Den tredje på listen er svenskenes U21-landslagssjef, Jörgen Lennartsson.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag