Hareide misfornøyd med pressen

Foto: Kent Skibsted/Scanpix

Viking-sjefen lei av negative presseoppslag.

24.05.12 10:47

VIKING - STABÆK 1-0:

STAVANGER (Nettavisen): Tidligere denne uken la Åge Hareide noe av skylden for Vikings motgang på resultatpresset i Stavanger. Mye av dette presset står avisene i Stavanger for, skal vi tro manageren.

Onsdag fikk siddisene en etterlengtet seier, uten at det stoppet Hareide fra å kritisere media.

- Seieren var viktig på grunn av det som har stått i avisene i det siste. Men også for tabellen, sier Hareide til Nettavisen.

- For kritiske
Han mener stavangerpressen er alt for kritisk når laget er inne i dårlige perioder, og får støtte av Viking-spiss Patrik Ingelsten.

- Media i Stavanger er ganske flinke på å blåse opp det negative, sier Ingelsten.

- Det er spesielt å være fotballspiller i Viking fordi pressen her er så tøff når det går dårlig, fortsetter han.

Pressen har blant annet fokusert på lagets manglende evne til å omsette de mange sjansene til mål. Akkurat det mener Hareide er berettiget.

- Det er jo bare å lese tallene, så ser man hvor problemet vårt ligger. Det er jo uttellingen.

- Spille seg til flaks
58-åringen tror imidlertid at problemet etter hvert vil løse seg selv.

- Danskene har et uttrykk som heter «å spille seg inn i hellet». Og det er faktisk sant. Hvis vi klarer å vinne kamper og få mer selvtillit, vil målene komme lettere.

Klikk på bildet for å forstørre.

I mellomtiden må klubben ta den kritikken som kommer fra media. Hareide forteller at de har lært seg å ignorere store deler av det.

- Det er en del av hverdagen i en stor klubb som Viking. Når vi taper, får vi veldig mye kritikk, sier han.

- Vi på innsiden tenker ikke så mye på det som blir skrevet på utsiden. Vi må heller fokusere på det vi skal gjøre, legger han til.

- Sånn er jobben
Hareide vil ikke spekulere i hvordan avisoverskriftene hadde sett ut om det forløsende seiersmålet ikke hadde kommet to minutter før slutt mot Stabæk onsdag.

- Men det hadde nok vært veldig miserabelt. Sånn er jo denne jobben. Den er veldig avhengig av resultat. Uten resultater så klarer man ikke overleve i denne idretten.

Holder på målet
Noe av resultatpresset må nok Hareide selv ta skylden for. Før sesongen uttalte han at Viking nok vil finne seg en ny manager om siddisene ikke havnet blant topp fire inneværende sesong.

I etterkant har han vært nokså taus om egen fremtid, men overfor Nettavisen innrømmer han at målet fremdeles står ved like.

- Ja, det holder jeg på enda. Da har vi fremgang. Det trenger både klubb, omgivelser, sponsorer - ja, alle trenger den fremgangen.

Ikke minst han selv.

- Jeg vil ha mål å strekke meg etter. Selv om det skulle være faen så svart, vil jeg fremdeles ha det målet.

Ingelsten tilbake
Patrik Ingelsten fikk sine første spilleminutter på 21 måneder mot Stabæk onsdag. Det gir de mørkeblå etterlengtet rutine i et nokså ungt Viking-lag.

- Nå kan vi sette inn Patrik Ingelsten fra benken, i stedet for en uerfaren ungdom, sier Hareide.

- Vi har mange gode ungdommer altså, men folk frykter Patrik, og det blir tyngre skyts. Vi får håpe han får beina i orden og at vi kan bruke ham mer fremover.

Selv syntes svensken det var fantastisk å spille fotball igjen. Men han vil ikke utrope seg til Vikings nye målgarantist og redningsmann.

- Det har gått bedre enn mange hadde trodd, men det viktigste nå er at jeg får kommet i gang, sier han.

- Nå skal jeg hjem til Sverige i sommer, lade opp batteriene, og være i så bra form som mulig når jeg kommer tilbake.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.