HELSINGØR (Nettavisen): Som spiller fikk Åge Hareide sparket ut tennene, mens han lå nede, av hardhausen Kenny Burns i et møte med Leeds. Nordmannen ble lappet sammen i pausen og fortsatte kampen.

Som landslagstrener for Danmark fikk Hareide også et tidlig spark i tennene. I november 2016 - et snaut år etter at han ble ansatt i jobben - ga storavisen Ekstra Bladet ham et «vinn eller forsvinn»-ultimatum.

64-åringen fikk lappet sammen et lag han mente hadde en del utfordringer og fortsatte arbeidet. Det ble seier. Siden den gang har ikke Danmark tapt og står nå med 14 strake kamper uten nederlag.

- Trodde ikke det var så ille

Det er dansk rekord. Og rekken bidro til en plass i Russland-VM.

Nettavisen møter den norske treneren i Helsingør, der han i forkant av VM har samlet de danske spillerne til treningsleir i idylliske omgivelser.

Hareide overtok Danmark etter legenden Morten Olsen, som i mange år ledet laget med stor suksess, men det var på ingen måte bare å spasere rett inn i rollen. Det Hareide ble møtt av i Danmark, ga ham et lite sjokk.

- Jeg trodde ikke det var så ille som det var. Jeg trodde faktisk det sto litt bedre til med psyken til spillerne, men de var litt såret på det i startfasen. Nå har de spilt seg inn og blitt veldig, veldig trygge på seg selv, og det er kjekt, selvfølgelig, sier Hareide om den første tiden i ny jobb.

Trenerveteranen utdyper ytterligere.

- Det var noe som hadde spredt seg i laget, spesielt fra play off-kampen i Parken mot Sverige som de tapte (EM-kvalifisering i 2015, red. anmerk.). Det satt igjen i spillerne at de ikke hadde lykkes. Det å få spillere til å lykkes, det kommer utelukkende gjennom resultater, sier 64-åringen.

Hareide startet riktig nok karrieren som dansk landslagstrener med seier over Island og Armenia, men det var likevel noe som ikke helt stemte.

- Jeg kunne merke at spillerne var redde for resultatet. De leverte gode kamper, men var redde for å vinne. Det er noe som må fjernes fra et lag. Det var viktig å få dette inn i igjen, det å lykkes var litt fjernt for dem.

- Lag som ikke lykkes blir ofte drept på selvtillit og tro på egne ferdigheter. Folk tør ikke lenger. Vi tapte to kamper mot Polen og Montenegro (i 2016) og det var virkelig tøft for spillerne. Det at vi klarte å beholde troen og samholdet da, det var viktig for at vi lykkes, sier han.

Dropper overtroen

Nå er alt annerledes. Danmark er i flytsonen.

Og det elsker den norske treneren.

Det er en besettelse.

Hareide er nemlig ikke ukjent med rekker uten tap og bruker dem for alt de er verdt. I 2003 gikk han sju måneder uten tap som trener for Rosenborg. Som norsk landslagstrener ble det kun ett tap på de 22 første kampene. Norge spilte åtte kamper under Hareide, før det første tapet.

Under tiden som Norge-trener (2003-2008) nektet en overtroisk Hareide å bytte joggesko når det gikk bra. Det ble selvsagt lagt merke til og skrevet side opp og side ned om av norsk presse på den tiden.

Skikken har han imidlertid droppet nå.

Lettere henslengt i en stol på staselige Hotel Marienlyst i Helsingør, iført dansk forbundstøy, hvite sokker og et par frekke «slipperser», forteller Hareide at besettelsen fortsatt er der, selv om han nå jevnlig bytter fottøy.

- Nei, det er ikke noe joggesko-greie nå. Jeg gjør ikke noe annet enn at det fortsatt er en besettelse for meg. Nå har vi et driv og vi bruker det som motivasjon for spillerne. Når vi først har kommet så langt, så må vi ta den neste. Vi har rekorden gjennom alle tider for Danmark og nå gjelder det å lage den rekken så lang som mulig, slik at den kan stå så lenge som mulig.

Før VM spiller Danmark treningskamper mot Sverige (den endte 0-0) og Mexico.

Totalt blir det fem kamper på laget i juni.

I Russland venter Peru, Australia og Frankrike. Mange oppgjør på kort tid, ville kanskje noen tenke, men for Hareide, som elsker selve kampen langt mer enn han liker å stå på treningsfeltet, er programmet helt perfekt.

- Fem kamper i juni, det er helt topp, det, sier 64-åringen og gliser.

- Vi må bruke dette for alt det er verdt og holde på rekken uten tap. Vi får også tid sammen før VM, slik at vi kan bygge et sterkt samhold og et sterkt lag. Det er ikke ofte vi får så mye tid sammen som landslag.

Svir av over 30 millioner

Hareide samlet landslaget i Helsingør så tidlig som 23. mai til det han omtaler som en «familiecamp». Når danskene etter hvert reiser nedover til Russland, blir ingenting overlatt til tilfeldighetene. Hareide forteller at laget har et budsjett på rundt 32 millioner danske kroner til VM.

Det er mye penger, i skandinavisk målestokk.

- Det er ganske mye. Men når russerne skrur opp alle hotellpriser der nede, så ryker pengene fort, sier Hareide om pengebruken.

Hareide forteller at danskene gjør sitt ytterste for å legge ting til rette ved hovedcampen. Stedet, Anapa ved den nordlige delen av Svartehavet, er spesielt valgt ut med tanke på klima og reiser under mesterskapet.

Folk fra forbundet har i lengre tid vært i full sving med å rigge det til så godt som mulig og sørge for at Danmark-spillerne har optimale forhold.

Over tre tonn med utstyr er allerede sendt nedover til Russland.

- Det er voldsomt. Vi har rigget opp eget treningssenter ved siden av banen der vi skal trene, ti minutter unna hotellet. Vi har de tre øverste etasjene på hotellet og har bygd en egen «players lounge», et datarom og alle hotellene der vi skal bo er gjennomgått og vi har fått inn egne madrasser til alle spillerne. Det er masse folk i sving, sier Hareide.

I tillegg til å bo og lade opp på basecampen i Anapa, skal danskene spille kamper i Saransk, Samara og Moskva i løpet av gruppespillet.

- Vi har fått inn spesialister på å oppgradere internett, slik at vi skal ha kontakt med omverdenen, vi har med to kokker, matvarer, masse energidrikke og klær. Det er en voldsom logistikk, forklarer treneren.

- Vi har også med egne sikkerhetsfolk. Vi skal gjøre det så optimalt som mulig og forbundet har gjort seg erfaringer fra tidligere mesterskap om hva som er nødvendig. Vi skal chartre et eget fly som skal fly oss alle veier og scoutingsystemet vårt koster over én million alene, sier han videre.

Får hjelp av Rudi

I speiderteamet som Hareide snakker om, finner vi en kjenning fra det norske landslaget. Petter Rudi skal hjelpe Hareide under VM.

Rudi spilte under Hareide i Molde og på det norske landslaget.

- Han speidet på våre motstandere i kvaliken og har jobbet for meg i to år, allerede. I VM skal han følge Frankrike, forteller treneren.

- Jeg kjenner ham veldig godt. Han gjør en super jobb og jeg tror han vet litt hvordan jeg tenker, og hva jeg ser etter, siden han har spilt for meg.

De øvrige folka i Hareides kostbare speiderteam er tidligere Stabæk-trener Jørgen Lennartsson, Brian Priske, Ole Tobiasen og Anders Madsen.

Det er Rudi som har fått oppdraget om å rapportere tilbake om hvordan superstjerner som Antoine Griezmann og Paul Pogba skal stoppes.

- Han skal følge Frankrike i de to andre kampene de spiller i VM. Han har også fulgt dem i kamper fram mot mesterskapet. Vi har én mann på hvert land og én som følger de vi eventuelt kan møte videre i VM.

Hareide, som nylig skapte oppsikt i nettopp Frankrike, ved å kalle Pogba en jålebukk og si at profilen Ngolo Kante ikke er en ledertype, er likevel forberedt på en fryktinngydende speiderrapport fra Petter Rudi.

- Det regner jeg med. De er kvalitetsspillere, de har et fryktinngydende mannskap. Jeg snakker ikke så mye om Frankrike nå. Vi konsentrer oss om Peru og Australia. Vi må legge grunnlaget der om vi skal videre.

- Den siste kampen blir vanskelig, legger han til.

Elsker statistikk

Danmark står kanskje med en meget lang og sterk rekke uten tap før VM, men i selve mesterskapet blir danskene i beste fall sett på som outsidere.

Hareide elsker imidlertid statistikk og nikker anerkjennende da Nettavisen drar fram to ting som er i Danmarks favør i VM.

For det første er det danske laget blant de nasjonene med i gjennomsnitt de høyeste spillerne, noe treneren mener passer utmerket til møtet med «kortvokste» Peru, som Danmark møter allerede i åpningskampen.

- Vi er tredje eller fjerde høyest av alle lagene i VM, sier Hareide.

- Det blir jo litt retorikk, dette da, med tanke på Peru, for å hele tiden minne dem på at de er små. Jeg håper at det kan gjøre dem enda mindre og oss enda større. Men det er fakta. Og med en mann som Christian Eriksen, som så presist slår cornere og frispark, kan det bli farlig. Det skal vi ha med oss, legge vekt på og bruke, fastslår Danmark-treneren.

Statistikk nummer to, som nordmannen også har full kontroll på, er det at Danmark, sammen med Spania, har de spillerne som i snitt spiller flest kamper i klubblagene sine. Begge nasjoner ligger på sterke 81 prosent.

- Det er viktig. Det trenger du ikke å lure på en gang. Hvis du spiller kamper hele tiden, venner du deg til det, du får en vane. Du tåler å spille og tåler minutter i beina. Det kan være viktig i VM, der kampene kommer tett. Det er en fordel. De er vant til å spille harde kampe relativt ofte.

64-åringen liker å se på laget sitt som en robust og sammensveiset gjeng - et lag og ikke en gruppe individualister - men det er likevel vanskelig å komme utenom én spiller. Tottenham-stjernen Christian Eriksen.

- Skjøt oss til VM alene

Den norske treneren er full av lovord om profilen og har tidligere omtalt ham som både en treners drøm og svigermors drøm. På noen korte sekunder bruker han ordet «fantastisk» tre ganger for å beskrive Eriksen.

Hareide mener den offensive midtbanemannen er blant verdens ti beste spillere, at han kunne spilt for både Real Madrid og Barcelona, og nå gleder han seg til å få vist fram Danmarks juvel for en hel verden i VM.

Tottenham-manager Mauricio Pochettino får raskt sin del av æren, når vi spør Hareide om hvorfor Eriksen har blitt så god som han er.

- Under Pochettino i Tottenham har han modnet enda mer. Han har fått en fantastisk løpskraft og en fantastisk gjenvinningsegenskap. Det har han fått mer og mer på grunn av måten Tottenham spiller på.

Hareide har notert seg hvordan den danske profilen har blomstret opp i Premier League-klubben og prøver å bruke ham på en lignende måte.

- Vi vil alltid ha Christian rettvendt i mellomrommet, da skjer det alltid noe. Enten avslutter han selv, eller så setter han opp noen. Han er fantastisk nyttig. På 21 kamper med meg som trener har han spilt 20 og scoret 15 mål. Han skjøt oss jo til VM nærmest alene, men selvsagt ved hjelp av et godt lag som forsøker å spille ham god, forteller Hareide.

- Han trives veldig godt i den danske landslagstrøyen nå og blir brukt på en måte som gjør at han får dratt nytte av alle sine kvaliteter.

Eriksen dro fra Odense til nederlandske Ajax i ung alder og slo seg i løpet av et par år inn på A-laget til den tradisjonsrike klubben. Der ble han raskt sammenlignet med klubbhelter som Wesley Sneijder og Rafael van der Vaart. Det ble også dratt sammenligninger med Michael Laudrup.

I 2013 gikk turen til Tottenham. Der han har blomstret ytterligere.

Hareide mener 26-åringen har gjort det meste riktig karrieremessig.

- Jeg tror han har tatt disse karrierestegene sine rett. Han kom til Ajax tidlig og det som er fint med nederlandsk fotball er at de har veldig god struktur på det offensive spillet. De har en god måte å tenke på.

- Må ut av Norge

Hva kan norske unggutter lære av Eriksens valg? spør vi, og nevner Martin Ødegaard, Martin Samuelsen og Sander Berge - tre norske stortalenter som har forlatt Norge i ung alder for å prøve seg utenlands.

64-åringen svarer med å gi en mer generell betrakting.

Hareide er tydelig på at det er et riktig valg å reise utenlands tidlig i karrieren, men hinter likevel om at unge norske fotballspillere ofte mangler noe han mener er helt avgjørende for å kunne lykkes.

- Ferdighetsøvingen kan være ganske lik. Du skal lære å kontrollere ballen, distribuere ballen og gjøre ting hurtig. I aldersbestemte klasser ligger ikke disse spillerne tilbake for verken danske eller andre utenlandske spillere når det kommer til det å spille kamper.

- I 15-16-17-årsalderen er det ikke så stor forskjell. Så skjer det noe med norske spillere, i overgangen fra junior til senior. Det er som om de mister noe av tøffheten som skal til for å ta det endelige steget. De må bli harde nok i skallen og det er noen mentale faktorer som vi kanskje ikke klarer å gi dem i Norge. De må kanskje ut av Norge for å få det, mener han.

Han mener danskene i større grad har lyktes med eksporten.

- Eriksen flyttet veldig tidlig ut av landet, måtte bo hos en vertsfamilie og klare seg selv. Yussuf Paulsen dro til Leipzig og Jannik Vestergaard dro tidlig til Hoffenheim. Anders Christensen var tidlig i Chelsea. De måtte alle klare seg selv og stå på egne bein. Det gjør noe med deg. Det er som en førstereisgutt til sjøs. De kommer hjem som voksne i 17-18-årsalderen.

- I Norge må vi passe på at de ikke får så store puter under armene at vi ikke klarer å få dem ned. På mange måter blir de ikke tøffe nok i skallen.

Hareide mener dette gjøres bedre i andre idrettsmiljøer enn fotballen.

- Alle norske utøvere som skal levere på høyt nivå, som Karsten Warholm, Ingebrigtsen-brødrene og disse alpinistene våre, de er faen meg tøffe i skallen og harde i hodet. Det er viktig å lære seg ferdigheter, bruk av ballen, fysisk kapasitet og det hele, men den mentale biten må du lære i et annet miljø enn det du har hjemme. Det blir for trygt og godt.

- Det tror jeg er en av de største årsakene til at danskene, og til og med svenskene, tar steg lenger fram enn de norske spillerne, mener han.

Vi minner Hareide på at Ødegaard kun var 16 år da han dro til Real Madrid - en av verdens aller største og mestvinnende klubber - og at han senere har spilt i Nederland, landet treneren snakker så varmt om.

- Det er vanskelig å si nei til Real Madrid. Spør noen om du vil signere for Real Madrid, vil du selvfølgelig det. Da får du i hvert fall jobb et annet sted, om du har spilt der. Men det handler også om å få spille. Nå spilte Ødegaard riktig nok noen sekunder i divisjonen der nede, og det er selvsagt høyt nivå, men det handler om å få spilt på en annen type seniornivå så tidlig som mulig, og så mye som mulig.

- Det er derfor jeg sier at Eriksen gjorde et bra valg med å dra til Ajax i så ung alder som mulig. Det er mange å konkurrere med, og derfor må man finne en konkurransearena som gir utvikling, det tror jeg er viktig.

Han poengterer at steget etter Norge ikke må bli for stort og sikter til at Sander Berge, som spiller for Genk i Belgia, kan ha gjort et smart valg.

- Det er et godt fotballand, det samme som Nederland. Ligaene der er hakket opp fra de nordiske ligaene og da får du en mer naturlig utvikling.

En støvsuger til besvær

Hareide har alltid hatt sterke meninger.

Om fotball. Om pressen. Og mye annet.

Midtveis i intervjuet ser det også ut som han er i ferd med å få noen sterke meninger om renholdsrutinene ved hotellet der vi sitter.

For mens vi snakker, har det nemlig dukket opp en ansatt i bakgrunnen, utstyrt med en svær støvsuger, og lyden fra den overdøver det meste.

64-åringen snur seg et par ganger og sender noen blikk - du vet, de blikkene du kan risikere å få når du romsterer med en diger støvsuger bak en mann som har taklet en motstander så hardt (Viv Anderson) at selv legenden Brian Clough mente manøveren burde ført til et opphold i fengsel - før han til slutt får nok, og vinker til seg en av sine kollegaer.

- Få dem til å skru av den støvsugeren!

- Ser de ikke at vi sitter midt i et intervju her!

Som sagt, så gjort.

Støvsugerføreren blir hvisket et par kjappe ord i øret, og like fort som vedkommende dukket opp, forsvinner både støvsuger og fører.

Vi fortsetter praten, og peiler oss inn på Pierre-Emile Højbjerg.

Navnet får Hareide til å sukke litt der han sitter.

Southampton-proffen ble nylig vraket fra den danske VM-troppen, og selv om vårt intervju ble gjort før den avgjørelsen var tatt, virket det som om den norske treneren allerede da var lei spørsmålene rundt 22-åringen.

Højbjerg, som dro til Bayern München i ung alder, og senere til Premier League, har egentlig aldri vært en sentral del av Hareides Danmark.

Men det ble overskrifter i danske aviser da nordmannen nylig uttalte seg kritisk om spilleren vårt nabofolk lenge har sett på som en gullkalv.

Det hele startet da midtbanespilleren ble byttet ut i en kamp mot Montenegro i 2016. Højbjerg var tydelig irritert over å bli tatt av.

Den oppførselen likte Hareide svært dårlig.

Danske aviser har senere boltret seg i store overskrifter og skrev om en isfront mellom dem. I april i år tok Hareide bladet fra munnen.

- Stemmer ikke helt

Han innrømmet å ha vært irritert over Højbjergs oppførsel og mente at spilleren ikke burde ha tatt ut sin frustrasjon på den måten.

Men treneren fnyser av måten saken har blitt framstilt.

- Han har ikke vært med siden 2016. Han var med mot Montenegro da vi tapte. Men alt rundt dette er tatt litt ut av kontekst, egentlig. Det har vært spørsmål fra media om han ikke har vært med fordi han ikke leverte godt nok den gangen. Det stemmer ikke, forklarer Åge Hareide.

Like etter den nevnte kampen i 2016 ble Højbjerg også vraket fra Southampton-laget, noe Hareide er kjapp med å påpeke, før han forteller at gode prestasjoner mot slutten av den nylig avsluttede sesongen er grunnen til at 22-åringen var tatt med i den første bruttotroppen til VM.

En tropp han nå altså er vraket fra.

Hareide legger til følgende om saken rundt Premier League-profilen:

- Det hele handler om at spillerne må forlate sin egen tanke om hvordan det skal spilles fotball. Skal de være med, må de bli enig med meg om hvordan det skal spilles. Det er hele poenget. Jeg kan ikke ha med spillere som har en annen oppfattelse av hvordan vi skal spille enn meg.

- Dette er et eksempel på at vi må ha spillere som tenker likt, som tenker som meg, om vi skal bruke dem på laget. Det handler ikke bare om Pierre-Emile, men om alle som har for mange tanker om eget spill, sier han.

- Ikke godt nok med fin sveis

Klar tale, der altså.

Og Hareide vet nøyaktig hva han ser etter i en spiller.

Det skulle kanskje bare mangle fra en fyr som har ledet klubber som Molde, Helsingborg, Brøndby, Rosenborg og Malmö med stor suksess.

Under tiden som norsk landslagssjef lanserte treneren ordet «stake», og begrepet hentes i tide og utider fram igjen den dag i dag.

Med «stake», mener Hareide en form for robusthet.

- Det er to typer robusthet. Det ene typen er at laget står distansen og har løpskapasitet. Den andre typen er mental Pkapasitet. Et lag kan knekke sammen om du ikke har det siste. Alt kan se bra ut fra utsiden, bra ut på lagbildet, men går man inn og presser et lag som mangler dette, så vil de ikke kunne levere. Det er ikke godt nok å ha fin sveis på lagbildet, du må faen meg vise det når du skal ut i kamp, også, sier Danmark-sjefen.

64-åringen mener at Danmark etter hvert har fått denne robustheten.

- I de siste kampene har laget vist at det har det. Vi har bygd denne robustheten i laget, både fysisk og mentalt, forklarer han.

Som spiller var Hareide en tøffing, det har vi allerede vært inne på. Engelsk fotball var knallhard på 1980-tallet, og da Hareide kom dit i 1981, som første nordmann som kom direkte fra en norsk klubb, fikk han kjenne dette godt på kroppen for både Manchester City og Norwich.

Men det å få sparket ut tennene av britiske hardhauser hører fortiden til, mener Hareide, og det er ikke det han mener når han sier «stake».

- Det er så stor forskjell på fotballen fra den gang og nå. Jeg tenker mer på det å tåle press, tåle å spille viktige kamper og ta ut alt du kan, når jeg ber dem om å gjøre det. Det er det som kjennetegner de gode lagene.

- Spillere kan ha samme ferdigheter, men den ene er i stand til å utføre det under press, og den andre må ha medgang for å få det til. Det er den type robusthet jeg ser etter i en fotballspiller, poengterer treneren.

- Naivt å tro det

En kan vel på mange måter si at Hareides kaptein, Simon Kjær, også viste en form for «stake» da han signerte et brev til FIFA, sammen med Frankrike-kaptein Hugo Lloris og Australia-kaptein Mile Jedinak nylig.

Det var egentlig å be om bråk.

Kort tid før Nettavisen skulle møte Hareide i Helsingør, ble dette brevet kjent. De tre kapteinene ba det internasjonale forbundet om å la den utestengte Peru-helten Paolo Guerrero få spille i Russland-VM.

Guerrero hadde testet positivt på kokain og ble først nektet deltakelse. Siste nytt i saken er nå at den utestengelsen har blitt opphevet.

Kjærs engasjement i saken førte imidlertid til sterke reaksjoner fra antidopingentusiaster i Danmark, og rett før vi møtte Hareide, hadde han måttet svare på flere spørsmål fra dansk presse om denne saken.

Ifølge Hareide var dette et spillerinitiativ.

- Jeg kjenner ikke så godt til saken, men jeg leste at han hadde drukket te med kokain i. Jeg vet ikke hvordan du tar inn kokain i det hele tatt, om du tar det gjennom te eller hva? Det var en formann her fra den danske antidopingnemda som var ute og sa at de undergravde dopingregelverket.

Selv ønsket ikke nordmannen å blande seg inn i saken.

- Har dopingnemda tatt en avgjørelse, så må vi respektere det, for eller så undergraver vi sporten vår fullstendig. Det med doping er alvorlig.

- Og vi skal ta det alvorlig, også, legger Hareide til.

I Norge vakte det tidligere i år oppsikt at Vålerenga-trener Ronny Deila uttalte til TV 2 at han ikke tror det finnes systematisk doping i fotball.

Danmark-treneren er ikke enig i den vurderingen.

- Det er naivt å tro at det ikke forekommer, sier han.

Og selv om Guerrero-saken var av det spesielle slaget, og spilleren nå er frikjent, mener Hareide at dopingspørsmålet er interessant.

- Det kan godt hende at det blir snakket for lite om det. Vi har dopingkontroller hele tiden og må til enhver tid fortelle hvor spillerne er. Spillerne må rapportere hvor de er til vår lege. Skulle det komme en kontroll nå, så må vi vite hvor spillerne er. Ellers kan vi få straff. Det er så strengt og når vi skal være med i VM har det blitt enda strengere.

- Det er fordi at frykten for at ting som dette kan skje, er tilstede, og da må vi passe på og utøveren har et ansvar for å passe på dette selv. Vi tar dette på høyeste alvor. Når alt mulig annet er rammet av det, er det grunn til å tro at fotballen også kan være rammet av det, mener veteranen.

- Perfekt jobb

Den 16. juni spiller Hareides Danmark mot Peru i sin første VM-kamp.

Trolig med omstridte Guerrero på banen.

Hareide på sin side blir første norske trener i et VM-sluttspill siden Egil Drillo Olsen ledet det norske landslaget i Frankrike-VM i 1998.

Ganske stilig. Og Hareide ga seg jo egentlig som trener i 2013.

Den pausen ble kortvarig, og siden han gjorde comeback med svenske Malmö i 2014, en klubb han ledet til Champions League-gruppespillet to ganger, har fotballivet stort sett smilt til den norske trenerprofilen.

Og forskjellen på 2013-utgaven og 2018-utgaven av Hareide?

- Jeg har jo blitt fem år eldre, gliser 64-åringen.

- Forskjellen er nok de erfaringene jeg har hatt underveis. Champions League med Malmö og 21 kamper med Danmark. Så lenge du har glød og entusiasme i det, blir du ikke for gammel, eller for dum. Jo eldre du blir, jo klokere blir du, alle blir jo det, om de bruker kunnskapen rett.

- Jeg har vært nysgjerrig og knyttet til meg folk som kan ting jeg ikke kan. Det jeg har opplevd de fem siste årene har gjort at jeg føler meg enda bedre som fotballtrener nå, enn det jeg gjorde i 2013, sier Hareide.

Hareide har riktig nok hatt problemer med ryggen den siste tiden, og pådratt deg to prolapser, men ser likevel lyst på fotballframtiden.

- I hvert fall to år til. Jeg har kontrakt til 2020. Hva som skjer etter det, er umulig å svare på. Jeg lever i nuet og har egentlig en perfekt jobb i øyeblikket, men alt kan snus på hodet den dagen vi starter å tape fotballkamper. Jeg gleder meg i nuet og gleder meg til det som kommer.

I 1992 ga Danmark hele Europa et realt spark i tennene da de gikk til topps i fotball-EM. Kanskje kan Hareides Danmark gi hele verden en real trøkk i truten under sommerens fotball-VM i Russland?

Det får vi tidsnok svaret på.