Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hareide overrasker dansk presse: «En uventet beslutning»

FOKUSERER PÅ TRENING: Åge Hareide skal ha fullt fokus på det danske landslagets treninger de neste dagene.
FOKUSERER PÅ TRENING: Åge Hareide skal ha fullt fokus på det danske landslagets treninger de neste dagene. Foto: Jonathan Nackstrand (AFP)
Sist oppdatert:
Åge Hareide (64) tar grep få dager før fotball-VM starter.

Danmarks norske landslagssjef har ikke overraskende vært mye omtalt i danske medier den siste tiden.

Hareide har blant annet måttet svare på mange spørsmål om spillere han har utelatt fra den VM-troppen, samtidig som han også generelt har snakket mye om det kommende sluttspillet.

Nå vil imidlertid Hareide ha ro. Danske BT skriver tirsdag kveld at nordmannen ikke kommer til å møte pressen de neste to dagene, men i stedet vil assistenttrener Jon Dahl Tomasson ta seg av intervjuene onsdag og torsdag.

Les også: Møt Åge Hareide (64) i det store intervjuet

«Uventet beslutning»

Det kommer som en overraskelse, ifølge BT.

Den danske storavisen omtaler Hareides valg som en «uventet beslutning».

Pressesjefen i Det danske fotballforbundet, Jacob Wadland, mener det er flere grunner til at Hareide nå velger å ta seg pressefri.

- Vi vil gjerne bruke Jon (Dahl Tomasson) noe mer, og når Åge nå har vært mye til rådighet for mediene hver dag, mener vi det gir mening å gi ham noen dager med pressefri, sånn at han kan fokusere på treningen i stedet for, sier pressesjef Wadland til BT.

Hareide lei negative vinklinger

Hareide har vært mye i fokus under oppkjøringen til VM i Russland. Under flere pressekonferanser har Danmarks landslagssjef blant annet svart på en rekke spørsmål om kritikken fra spillere som VM-vrakede Daniel Wass og Andreas Bjelland.

Forrige uke antydet Hareide at han var lei det negative fokuset til danske medier.

- Det er mest klikk på negative ting i mediene, ikke det positive. Vi må rette blikket mot det positive. Vi har en kamp mot Mexico. Tenk om journalister skriver om fotball i stedet for skader eller utilfredse folk. Det er mulig utilfredshet selger stort i Danmark, men jeg er glad for at vi skal til VM. Det kan vi glede oss over, sa Hareide forrige uke.

Danmark møter Peru i deres første VM-kamp i Russland førstkommende lørdag, før de møter Australia og Frankrike senere i gruppespillet.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!