RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hareide overrasker dansk presse: «En uventet beslutning»

FOKUSERER PÅ TRENING: Åge Hareide skal ha fullt fokus på det danske landslagets treninger de neste dagene.
FOKUSERER PÅ TRENING: Åge Hareide skal ha fullt fokus på det danske landslagets treninger de neste dagene. Foto: Jonathan Nackstrand (AFP)
Sist oppdatert:
Åge Hareide (64) tar grep få dager før fotball-VM starter.

Danmarks norske landslagssjef har ikke overraskende vært mye omtalt i danske medier den siste tiden.

Hareide har blant annet måttet svare på mange spørsmål om spillere han har utelatt fra den VM-troppen, samtidig som han også generelt har snakket mye om det kommende sluttspillet.

Nå vil imidlertid Hareide ha ro. Danske BT skriver tirsdag kveld at nordmannen ikke kommer til å møte pressen de neste to dagene, men i stedet vil assistenttrener Jon Dahl Tomasson ta seg av intervjuene onsdag og torsdag.

Les også: Møt Åge Hareide (64) i det store intervjuet

«Uventet beslutning»

Det kommer som en overraskelse, ifølge BT.

Den danske storavisen omtaler Hareides valg som en «uventet beslutning».

Pressesjefen i Det danske fotballforbundet, Jacob Wadland, mener det er flere grunner til at Hareide nå velger å ta seg pressefri.

- Vi vil gjerne bruke Jon (Dahl Tomasson) noe mer, og når Åge nå har vært mye til rådighet for mediene hver dag, mener vi det gir mening å gi ham noen dager med pressefri, sånn at han kan fokusere på treningen i stedet for, sier pressesjef Wadland til BT.

Hareide lei negative vinklinger

Hareide har vært mye i fokus under oppkjøringen til VM i Russland. Under flere pressekonferanser har Danmarks landslagssjef blant annet svart på en rekke spørsmål om kritikken fra spillere som VM-vrakede Daniel Wass og Andreas Bjelland.

Forrige uke antydet Hareide at han var lei det negative fokuset til danske medier.

- Det er mest klikk på negative ting i mediene, ikke det positive. Vi må rette blikket mot det positive. Vi har en kamp mot Mexico. Tenk om journalister skriver om fotball i stedet for skader eller utilfredse folk. Det er mulig utilfredshet selger stort i Danmark, men jeg er glad for at vi skal til VM. Det kan vi glede oss over, sa Hareide forrige uke.

Danmark møter Peru i deres første VM-kamp i Russland førstkommende lørdag, før de møter Australia og Frankrike senere i gruppespillet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere