RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hareide på friertokt i England

Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)
Sist oppdatert:
Klimaet mellom engelske proffklubber og landslaget skal bli bedre. Det er målet når landslagssjef Åge Hareide reiser på manager-besøk denne uka.

Før Asia-turen var han i Italia og fikk ja fra John Carew og Tore André Flo. Han rekker et toppfotballseminar denne uka før England kaller.

Bedre klima
Fredag gjør Hareide kanskje de første samtalene med managere i "norske-klubbene". Landslagssjefen håper initiativet skal gjøre klimaet mellom landslaget og klubbene bedre og ryddigere.

- Vi gjør dette for å få kommunikasjonslinjene i orden. Slik at vi slipper å få noe krøll når vi går i gang med å kalle inn spillere. Vi forstår at arbeidsgiverne er opptatt av at spillerne ikke skal bli for hardt belastet. Det dreier seg stort sett om treningskampene. Vi får nesten ta det fra kamp til kamp hvilke spillere vi får løs, sier Åge Hareide til NTB.

- Vi ønsker nå å orientere om kampene våre og diskutere med klubbledelsen. Vi kan jo kreve å få spillerne frigitt, men det er ingen vits å komme i en konfliktsituasjon der det blir ugreie av det. Bedre er det å løse slikt i forkant.

Evig kamp
Det er en evig kamp mellom arbeidsgiver og de nasjonale fotballforbundene. Tendensen de siste er sesongene er klar: Treningslandskamper nedprioriteres av en del spillere. De frykter å komme skadd tilbake.

Hareide skal se to-tre kamper i England. Han kommer også til å ha møter med Ole Gunnar Solskjær, John Arne Riise og andre England-proffer.

Norge møter Nord-Irland borte 18. februar uten helt toppet mannskap.

Vil velge fritt
Til kampen mot Serbia-Montenegro (borte 31. mars) og hjemme mot Russland (28. april) håper Hareide å kunne velge fritt blant alle de aktuelle spillerne.

- Fram til da kan jeg se så mange spillere som mulig i forskjellige roller. Så må jeg veie prestasjonene opp mot hverandre og sette sammen et lag med spillere som ikke minst passer best sammen.

Dette er resten av landslagets kampprogram dette året:

Mai/juni: Motstander ikke klar.
18. august: Belgia (Ullevaal).
4. september: Italia - Norge
8. september: Norge - Hviterussland
9. oktober: Skottland – Norge
13.oktober: Norge – Slovenia

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere